Chris Triantafyllou

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home Σενάριο1-moodle
Moodle σε Web Server

Moodle σε Web Server - Σελίδα6

E-mail Εκτύπωση PDF
Article Index
Moodle σε Web Server
Σελίδα2
Σελίδα3
Σελίδα4
Σελίδα5
Σελίδα5
Σελίδα6
Σελίδα7
Σελίδα8
Σελίδα9
All Pages


(6) Ελέγχοντας τις ρυθμίσεις του web server

Καταρχίν, βεβαιωθείται οτι ο web server σας είναι ρυθμισμένος να χρησιμοποιεί το index.php σαν την προεπιλεγμένη σελίδα (ίσως μαζί με την index.html, default.htm κτλ).

Στον Apache, αυτό γίνεται χρησιμοποιόντας μια παράμετρο DirectoryIndex στο αρχείο httpd.conf του Apache. Το δικό μου μοιάζει με :

DirectoryIndex index.php index.html index.htm

Απλά βεβαιωθείται ότι το index.php είναι στην λίστα (είναι προτιμότερο να είναι στην αρχή της λίστας, για αποδοτικότητα).

Έπειτα, το Moodle απαιτέι ένα αριθμό απο ρυθμίσεις της PHP να είναι ενεργές για να δουλέψει. Στους περισσότερους servers αυτές θα είναι είδη οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Παρόλαυτα μερικοι PHP servers (και μερικές απο τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τις PHP) μπορεί να έχουν ρυθμίσει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αυτά ορίζονται στο αρχείο ρυθμίσεων της PHP (συνήθως ονομάζεται php.ini):

file_uploads = 1

    magic_quotes_gpc = 1

    short_open_tag = 1

    session.auto_start = 0

Αν δεν έχετε πρόσβαση στο αρχείο httpd.conf ή στο php.ini στον server σας, ή αν έχετε το Moodle σε ένα server μαζί με άλλες εφαρμογές που απαιτούν διαφορετικές ρυθμίσεις, τότε μπορείτε να ΑΓΝΟΕΙΣΕΤΕ όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Για να κάνετε αυτό, χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα αρχείο που να ονομάζεται .htaccess στο κεντρικό κατάλογο του Moodle το οποίο θα περιέχει ορισμούς για αυτές τις ρυθμίσεις. Αυτό δουλεύει μόνο στους Apache servers και μόνο όταν έχουν επιτρέπονται Overrides .

DirectoryIndex index.php index.html index.htm

php_value magic_quotes_gpc 1

php_value file_uploads 1

php_value short_open_tag 1

php_value session.auto_start 0

Μπορείτε επίσης να κάνετε και άλλα πράγματα όπως να καθορίσετε το μεγιστο μέγεθος για τα αρχεία που γίνονται upload:

php_value upload_max_filesize 2M

php_value post_max_size 2M

     

Το πιο εύκολο που μπορείται να κάνετε είναι απλά να αντιγράψεται το παράδειγμα αρχείου απο τον κατάλογο lib/htaccess και να το αλλάξετε έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Περιέχει περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, σε ένα shell του Unix:

cp lib/htaccess .htaccess


(7) Αλλάζοντας το config.php


Τώρα μπορείτε να αλλάξετε το αρχείο των ρυθμίσεων, config.php, χρησιμοποιόντας ένα κειμενογραφο. Αυτό το αρχείο χρησιμοποιείται από όλα τα άλλα αρχεία του Moodle.

Για να αρχίσετε, κάντε ένα αντίγραφο του αρχείου config-dist.php και ονομάστε το config.php. Το κάνουμε αυτό έτσι ώστε το αρχείο σας config.php να μην αντικατασταθεί σε περίπτωση που αναβαθμίσεται την έκδοση του Moodle κάποια στιγμή αργότερα.

Αλλάξτε το config.php έτσι ώστε να καθορίσεται τις λεπτομέρειες για την βάση δεδομένων που μώλις ορίσατε (συμπεριλαμβανωμένου και του προθέματος των πινάκων - παρατηρείστε ότι αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την PostgreSQL), καθώς και την διεύθυνση του δικτυακού τόπου, το κατάλογο των αρχείων συστήματος και τον κατάλογο των δεδομένων. Το αρχείο των ρυθμίσεων έχει αναλυτικές οδηγίες.

Για το υπόλοιπο αυτού του εγγράγου για την εγκατάσταση θα θεωρήσουμε ότι το δικτυακού τόπου σας είναι στην διεύθυνση: http://example.com/moodle


Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 07 Μάιος 2012 15:05 )  

Newsflash

Joomla! 1.5 - 'Experience the Freedom'!. It has never been easier to create your own dynamic Web site. Manage all your content from the best CMS admin interface and in virtually any language you speak.