Εκπαιδευτικές επισκέψεις,
Τάξη Ε

 

Σχολικό έτος 2022-2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΚΦΕ Αχαΐας

 

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με το ηλεκτρικό ρεύμα και τα κυκλώματα, με την θερμότητα και το θερμόμετρο.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο έλος της Αγυιάς και στην πλαζ

 

Η πρώτη επίσκεψη της άνοιξης. Τους μαθητές ξενάγησε στο έλος το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΤΙΤΑΝ και στον φάρο του Δρεπάνου

 

Οι μαθητές στον ΤΙΤΑΝ παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Του καιρού τα μυστικά". Πρόκειται για διαδραστική Εκπαιδευτική Έκθεση χάρη στην οποία τα παιδιά περιηγούνται στον κόσμο της Μετεωρολογίας, από την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα, έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εκεί οι μαθητές είδαν το θερμόμετρο του Γαλιλαίου και έμαθαν τον τρόπο που λειτουργεί, έμαθαν πώς δημιουργούνται τα σύννεφα, οι αστραπές και οι κεραυνοί, κατανόησαν πώς μεταφέρονται τα ηλεκτρικά φορτία, έμαθαν πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο, τι  είναι οι εκλείψεις και γενικά εμπέδωσαν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Τέλος οι υπεύθυνοι τα κέρασαν σάντουιτς και χυμούς

Ύστερα περπατήσαμε παραθαλάσσια και φτάσαμε στον φάρο του Δρεπάνου όπου μας περίμεναν με χαρά οι φαροφύλακες. Μας εξήγησαν γιατί υπάρχει εκεί ο φάρος, την ιστορία του και τον τρόπο λειτουργίας του και μας μίλησαν για την ιδιαίτερη εργασία του φαροφύλακα. Τέλος χαρήκαμε τη φύση, πετάξαμε χαρταετό και μαζέψαμε κοχύλια και ξυλαράκια με τα οποία φτιάξαμε ένα όμορφο κρεμαστό στολίδι!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 6η ΕΜΑΚ Πατρών

 

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Πάτρας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών σε αστικές και μη περιοχές, για τα εργαλεία και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, καθώς και για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα πρέπει να παίρνονται.

Σχολικό έτος 2017-2018

      

 

 

Δημιουργός Copyright © 2022-2023,
Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα

All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/09/2023

 
 
counter free