Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα-
Η κτηνοτροφική παραγωγή και η αλιεία στην Ελλάδα
Γεωγραφία
Ε΄ δημοτικού
Στόχοι: Να αναγνωρίζουν οι μαθητές τις δραστηριότητες της
αγροτικής παραγωγής, να γνωρίζουν τα κύρια ελληνικά αγροτικά
προϊόντα, να αντιλαμβάνονται τις αρνητικές συνέπειες της χρήσης
χημικών ουσιών στις καλλιέργειες. Επίσης να γνωρίζουν τα βασικά
κτηνοτροφικά προϊόντα, που παράγονται στη χώρα μας, να αναγνωρίζουν
την αξία της ελληνικής αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, να εντοπίζουν
τις αρνητικές συνέπειες της παράνομης αλιείας.
Στην Ελλάδα η αγροτική παραγωγή αποτελεί ένα
σημαντικό μέρος της οικονομίας. Η παραγωγή αυτή εξαρτάται από τη
μορφολογία και τη σύνθεση του εδάφους, καθώς και από το κλίμα κάθε
περιοχής.
Τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας είναι:
δημητριακά, ελιές-λάδι, σταφύλια-κρασί, εσπεριδοειδή, βιομηχανικά
φυτά (καπνά, βαμβάκι, τεύτλα), λαχανικά.
Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια, ορμονών και φαρμάκων
στην κτηνοτροφία και παράνομων τρόπων αλίευσης οδηγούν σε καταστροφή
της υγείας του ανθρώπου και φυσικά καταστροφή του περιβάλλοντος.
Δες
ΕΔΩ
τη
διαδικασία τυποποίησης και
εμφιάλωσης ελαιόλαδου.
Διάβασε
ΕΔΩ για τους
τελευταίους 80 σφουγγαράδες της Καλύμνου.