Άλλη μια Ελληνική λεβεντιά: Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιάδα-Ρίο 2016)

Spyros Gianniotis

 

Μια θέση στο πάνθεον των Ελλήνων αθλητών αλλά και των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει κατακτήσει από το απόγευμα της Τρίτης ο Σπύρος Γιαννιώτης.
Ο Κερκυραίος πρωταθλητής έχασε στο φώτο φίνις το χρυσό για μια χεριά. 
Ο ίδιος απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι ζητώντας να μην προχωρήσει η ένσταση για να πάρει κι αυτός χρυσό μετάλλιο.
«Σίγουρα ήθελα να βγω πρώτος! Εξάλλου για αυτό κολυμπήσαμε όλοι για να νικήσουμε. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι πέτυχα αυτό που είχα βάλει ως στόχο. 
Να πάρω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αισθάνομαι περήφανος που το πέτυχα. Σήμερα ειδικά στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό του 'δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς ότι έχεις’. Δώστα όλα για όλα είναι η τελευταία σου ευκαιρία’ και αυτό έκανα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε «Πήγαινα μηχανικά, είχα κλείσει τα μάτια… Δεν μου βγήκε η χεριά για να χτυπήσω πρώτος με το χέρι, συμβαίνουν αυτά. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου και έδωσα το 110% των δυνάμεων μου. Είχα κουραστεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, αλλά οι κόποι μου δικαιώθηκαν».
Εύγε σου Σπύρο, στις καρδιές μας είσαι πρώτος. Εσάς πρέπει να έχουν σαν παράδειγμα οι νέοι μας.
Ειλικρινά σας λέω, αγαπητοί φίλοι, αυτές τις ημέρες που παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχω γεμίσει όχι μόνο εθνική υπερηφάνεια, αλλά το σημαντικότερο ελπίδα, ότι με αυτούς τους λεβέντες άνδρες και γυναίκες που βγάζει αυτή η χώρα, θα φτάσουμε εκεί ψηλά που αξίζει στην Ελλάδα μας.