Εκμάθηση Αγγλικής Γλώσσας

Ωφελιμότητα εκμάθησης Αγγλικών

Σε έναν κόσμο που οι χώρες του καθίστανται όλο και περισσότερο αλληλεξαρτώμενες, και νέες τεχνολογίες έχουν εξαλείψει τα σύνορα και τις αποστάσεις, δεν μπορούμε πια να παραμένουμε μονόγλωσσοι. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας έχει γίνει αναγκαία περισσότερο από ποτέ για τη σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η επιτυχία πλέον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει ως ένα μέλος ενός παγκόσμιου χωριού του οποίου τα μέλη ομιλούν μια ποικιλία γλωσσών.

 Σχετικά με την εκπαίδευση, τα Αγγλικά φαίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως δεν υπάρχει σχολείο, σε χώρες που δεν έχουν ως εθνική διάλεκτο την αγγλική γλώσσα, που να μη διδάσκει Αγγλικά. Κατανοώντας την ανάγκη της αγοράς εργασίας, δάσκαλοι και καθηγητές φέρνουν από πολύ νωρίς σε επαφή τους μαθητές με την αγγλική γλώσσα. Τα παιδιά χρειάζεται να αποκτήσουν έστω και ένα βασικό επίπεδο κατανόησης και ομιλίας των Αγγλικών αν θέλουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική τους πορεία. Φυσικά, τα περισσότερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην υφήλιο ορίζουν ως επίσημη γλώσσα τα Αγγλικά.

Την πρωτοκαθεδρία στη διδασκαλία ξένων γλωσσών έχουν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά. Σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τα Αγγλικά ως μητρική γλώσσα ή χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα στην επικοινωνία του. Yπάρχουν πολλοί λόγοι που υπογραμμίζουν την ωφελιμότητα της εκμάθησης Αγγλικών:

  • Τα Αγγλικά έχουν ανακηρυχθεί διεθνής γλώσσα
  • τα Αγγλικά αναφέρονται ως  Lingua Franca ή Κοινή Διάλεκτος παίζοντας σημαντικό ρόλο στη  σύνδεση διαφορετικών λαών μεταξύ τους.
  • Τα Αγγλικά θεωρούνται απαραίτητα και στους χώρους της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • τα Αγγλικά κρίνονται προαπαιτούμενο και απαραίτητο για την πρόσληψη στις περισσότερες εργασίες προσόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *