ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΠΗΛΟ

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε για τον άργιλο
Διάφορα είδη πηλού

Ο πηλός είναι ένα υλικό που έχουμε χρησιμοποιήσει μαζί με τα παιδιά αρκετές φορές. Φέτος φτιάξαμε μερικά στολίδια με αυτόν, με την διαφορά ότι πειραματιστήκαμε με 2 υλικά κατά κάποιο τρόπο «ασυνήθιστα».

Ένα από αυτά, είναι το ίδιο που χρησιμοποίησα και στο κλαδί μου εδώ, θυμάστε? Σας είχα πει ότι θα επανέλθω με νεότερη ανάρτηση. 

Υλικά

Πηλός χειροτεχνίας (που στεγνώνει στον αέρα)

κουπ πατ σε διάφορα σχέδια

βερνίκι νυχιών λευκό και διαφανές (1ο ασυνήθιστο υλικό)

Χοντρό αλάτι (2ο ασυνήθιστο υλικό)

Για την διακόσμηση

ξύλινα μανιταράκια χειροτεχνίας

μεταλλικά διακοσμητικά (από ένα παλιό δικό μου αξεσουάρ)

χρυσόσκονη (προαιρετικά)

κόλλα με γλίτερ (προαιρετικά)

κορδέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τον πηλό σε κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Στην συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη και με την βοήθεια των κουπ-πατ, σχηματίζουμε τα σχέδια. 

Με μια μικρή οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μια μικρή τρύπα (για να περάσουμε την κορδέλα). Τοποθετούμε τα διακοσμητικά πάνω στο σχηματισμένο στολίδι και πιέζουμε ελαφρά. Στην συνέχεια τα βγάζουμε με προσοχή και τα βάζουμε να στεγνώσουν. Καλό είναι να τα αφαιρέσετε και εσείς γιατί θα σας δυσκολέψουν στο βάψιμο.

Μόλις στεγνώσουν τα βάφετε με το λευκό βερνίκι νυχιών και τοποθετείτε τα όποια διακοσμητικά θέλετε να βάλετε, καθώς και το γλίτερ. Σε αυτό το στάδιο και πριν στεγνώσει το βερνίκι βάζετε και το χοντρό αλάτι. Περιμένουμε λίγο ακόμα, μιας και το βερνίκι έχει την ιδιότητα να στεγνώνει γρήγορα και τα περνάμε με το διαφανές βερνίκι αυτή τη φορά. Μόλις στεγνώσουν καλά, στολίζουμε με κορδέλα της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *