ΕΛΕΝΗ ΤΖΗΚΑ

18/12/06

Κεντρική σελίδα
Προσωπικές πληροφορίες
Δημοσιεύματα
Αγαπημένα
Συλλογή φωτογραφιών
Άρθρα μου
ΠΟΙΗΜΑΤΑ

E-mail

 

 
Μετρητής επισκέψεων
Άτομα που επισκέφθηκαν τη σελίδα μου

Σσσ...μας ακούει ο κόσμος

 

Η μεγαλειώδης, όσο και τραγική περιπέτεια του λαού μας κατά τον 20ό   αιώνα έχει εμπνεύσει πλήθος προοδευτικών συγγραφέων.

Μία συγγραφέας της νεότερης λογοτεχνικής γενιάς, η Ελένη Τζήκα, γεννημένη λίγο μετά το τέλος του εμφυλίου σε μια αγροτική οικογένεια στην Κάτω Μηλιά της Πιερίας και καθηγήτρια σήμερα, επιχείρησε με επιτυχία το πρώτο - δημοσιευμένο - λογοτεχνικό της «βήμα», με «φόντο» την ιστορική περίοδο από το τέλος του μεσοπολέμου μέχρι τις μέρες μας, μέσα από την πορεία μιας αγροτικής οικογένειας.

Με το μυθιστόρημά της «Σσσ... μας ακούει ο κόσμος» (εκδόσεις «Ακρίτας») «ζωντανεύει τον αγώνα για την επιβίωσή της (σ.σ. της οικογένειας) με φόντο τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο, τα μεταπολεμικά γεγονότα», όπως συμπυκνώνει το θέμα του βιβλίου το οπισθόφυλλό του. Το βιβλίο είναι γεμάτο με τα ήθη, τα τραγούδια και τα παραμύθια του λαού μας, τη μεγαλοσύνη του, τη νοσταλγία, την ελπίδα, αλλά και τη μικρότητα. «Κι όταν, ξενυχτώντας μαζί του, το κλείσεις, απομένεις βουβός, γιατί η ζωή μίλησε...».

 

Αγαπημένες συνδέσεις

 
 

Εγραψε ο Χρίστος Λ. Τσολάκης Καθηγητής Α.Π.Θ

 για το ΄΄Σσσ...μας ακούει ο κόσμός΄΄

Άλμπουμ φωτογραφιών

 
.  
 

Κεντρική σελίδα | Προσωπικές πληροφορίες | Δημοσιεύματα | Αγαπημένα | Συλλογή φωτογραφιών | Άρθρα μου | ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας18/12/06