ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Όλοι θα συμφωνήσουμε πως το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναποσπάστο κομμάτι της ζωής των περισσότερων από εμάς.Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην αλόγιστη κι απρόσεκτη χρήση του.Μερικά απλά βήματα που μπορούν να μας διασφαλίσουν περιηγήσεις χωρίς προβλήματα είναι τα εξής:

α)Προσπαθούμε να βάλουμε ένα χρονικό όριο στη χρήση του διαδικτύου. Καλό έιναι να συζητήσουμε για αυτό με κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστευόμαστε. Έτσι θα αποφύγουμε τον κίνδυνο εθισμού και τον παραγκωνισμό άλλων δραστηριοτήτων κι ανθρώπων.Μην ξεχνάτε πως η αληθινή ζωή δε βρίσκεται στην οθόνη.

β)Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης(π.χ. facebook) και στα διάφορα chat δεν δεχόμαστε ποτέ αιτήματα φιλίας ούτε συνομιλούμε με αγνώστους. Σε καμμία περίπτωση δεν κανονίζουμε συνάντηση με άτομα που δεν γνωρίζουμε.

γ) Δεν κοινοποιούμε φωτογραφίες αφειδώς.Έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως αυτά που κοινοποιούμε είναι σε κοινή θέα.

δ) Δε δίνουμε ποτέ προσωπικά μας στοιχεία ( αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, αριθμό κάρτας) σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Αν σας ζητηθεί κάτι τέτοιο, να το αναφέρετε αμέσως σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεστε.

ε) Στην περίπτωση που λάβετε κάποιο απειλητικό ή υβριστικό μήνυμα ,ειδικά από άγνωστο άτομο, μιλήστε αμέσως για αυτό σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεστε.

EIΔΗΣΕΙΣ

Εορτολόγιο

ΡΟΛΟΙ

Limnos time