Πρόκειται για ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα του eTwinning,  όπου διάφοροι εκπαιδευτικοί με τις τάξεις τους προετοίμασαν ένα Πάρτι Έκπληξη με κάρτες και ευχές για μια μαθήτρια που πάσχει από μια ανίατη ασθένεια. Το σχολείο μας συμμετείχε στο πάρτι με το δεύτερο τμήμα της Ε΄τάξης.

 Η Ρεμπέκα είναι μια διαφορετική μαθήτρια.

Ζει στην Πορτογαλία και εδώ και δύο χρόνια νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική στη Λισαβόνα. Είναι παράλυτη από τη μέση και κάτω εξαιτίας  μη εγχειρήσιμου  όγκου στη βάση του εγκεφάλου της και η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά. Όμως παραμένει μια σκληρά εργαζόμενη μαθήτρια, που αγαπά το σχολείο, καθώς παρακολουθεί ανελλιπώς στο νοσοκομείο τα μαθήματά της.

Στις 14 Ιανουαρίου γινόταν δεκατεσσάρων χρονών.  Οι δάσκαλοί της σκέφτηκαν τα φετινά της γενέθλια να τα γιορτάσει με έναν ξεχωριστό τρόπο.

  • Έστειλαν από το eTwinning πρόσκληση σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης
  • και ζήτησαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές να  συμβάλλουν στο να γίνουν αξέχαστα τα γενέθλια της Ρεμπέκα.

Οι μαθητές της Ε΄τάξης συγκινήθηκαν από την ιστορία της Ρεμπέκα και ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ετοίμασαν κάρτες και μικρά δωράκια και όλα μπήκαν σε ένα φάκελο με προορισμό την κλινική στη Λισαβόνα. Εκεί έφτασαν και όλοι οι φάκελοι από τα εκατοντάδες σχολεία της Ευρώπης.

Η δράση είχε τεράστια επιτυχία (απέσπασε Ετικέτα Ποιότητας).

Κι εμείς  ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση για τους μικρούς μαθητές μας, που όποτε κληθούν, επιδεικνύουν μεγάλη ανθρωπιά.

Χρόνια πολλά και χαρούμενα σε όλα τα παιδιά!!!

Η Ε΄τάξη στο eTwinning: «Ένα συγκινητικό Πάρτι Γενεθλίων»