Οι μαθουσάλες του Γαλαξία

Βρες το λάθος (δημιουργία:Άγγελος Χαραλάμπους)
www.didaskaleio.weebly.com

Βρες το ορθογραφικό λάθος και κάνε κλικ πάνω του, για να εμφανιστεί το σωστό.

Το παλαιότερο σύστημα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στο γαλαξία μας ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων. Η ηλικία του στα 11,2 έτη και περιλαμβάνει πέντε πλανήτες περίπου στο μέγεθος της Γης. «Δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν κάτι : ένα αστέρι τόσο μεγάλης ηλικίας με πολλούς μικρούς πλανήτες τριγύρω του», ανέφερε ο Ντάνιελ Χάμπερ, από το Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, ένας από τους συγγραφείς του άρθρου που στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «The Astrophysical Journal».


Το πλανητικό σύστημα ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Κέπλερ και βαφτίστηκε «Kepler-444». Το άστρο του είναι ένας «κόκκινος νάνος», 25% μικρότερος από τον Ήλιο. Οι πέντε πλανήτες του έχουν διάμετρο από 0,4 έως 0,7 φορές εκείνη της Γης, δηλαδή έχουν το μέγεθος του Ερμή ή της Αφροδίτης. Ο πιο , πραγματοποιεί μία περιφορά γύρω από το άστρο του σε 9,7 ημέρες ενώ ο κοντινότερος, την περιφορά του σε 3,6 ημέρες. Αν και οι πλανήτες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το μητρικό τους άστρο εντούτοις οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πιθανό κάποιοι εξ αυτών να διαθέτουν συνθήκες φιλικές προς τη ζωή έστω και σε επίπεδο.

Το Kepler-444 απέχει 117 έτη φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9.461 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) και θεωρείται το πλανητικό σύστημα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Η αυτή θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για να να γίνει καλύτερα κατανοητό το πώς οι πρώτοι πλανήτες του γαλαξία.

Πηγή: http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=671457
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2015 10:56