Ποιος έδεσε σε χρυσό θρόνο την Ήρα;

Βρες το λάθος
(δημιουργία:Άγγελος Χαραλάμπους)
www.didaskaleio.weebly.com

  

Βρες το ορθογραφικό λάθος και κάνε κλικ πάνω του, για να εμφανιστεί το σωστό.

Όταν η Ήρα απέκτησε τον Ήφαιστο, της κακοφάνηκε που κουτσός και, για να τον ξεφορτωθεί, τον πέταξε στη θάλασσα! Μόνο που ο μικρούλης Ήφαιστος δεν πνίγηκε. Δύο σπλαχνικές θαλάσσιες θεότητες, η Θέτιδα και η Ευρυνόμη, τον περιμάζεψαν και τον στα λημέρια τους.

ο Ήφαιστος έδειξε την κλίση του: Όλο σκάρωνε περίτεχνα κοσμήματα για να τις για την αγάπη και τη φροντίδα τους. Κάποτε, όμως, βαρέθηκε να ζει στο βυθό. Αποφάσισε να διεκδικήσει τη θέση του στον Όλυμπο και να εκδικηθεί τη μητέρα του για το σκληρόκαρδο φέρσιμό της. Έφτιαξε έναν καταπληκτικό θρόνο, ολόχρυσο, και μήνυσε στην Ήρα ότι θέλει να της τον δωρίσει. Μόνο που δεν της είπε το μυστικό του…

Η Ήρα, φιλάρεσκη όπως ήταν, τον δέχτηκε.
Μόλις όμως κάθισε επάνω του, αόρατα , αξεδιάλυτα, πλέχτηκαν γύρω της και στάθηκε αδύνατο να ελευθερωθεί από αυτά. Τσίριξε, παρακάλεσε, , τίποτα! Στο τέλος, κατέφυγε στα κόλπα: όποιος κατάφερνε να την απελευθερώσει, θα του έδινε γυναίκα τη θεά Αφροδίτη!

Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, που γλυκοκοίταζε καιρό την Αφροδίτη, είπε να δοκιμάσει να φέρει στα συγκαλά του τον Ήφαιστο με το άγριο. Αλλά δεν τα κατάφερε. Τσουρουφλιστό τον έκανε με τις φωτιές που καταπάνω του…

Τότε, ανέλαβε τη ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού και του γλεντιού! Με γαλιφιές και απανωτά κεράσματα έκανε τον Ήφαιστο τύφλα στο μεθύσι! Τον φόρτωσε και σ’ ένα μουλάρι και τον ανέβασε στον Όλυμπο, στο τσακίρ κέφι. Εκεί έγινε δεκτός από τους άλλους θεούς και φυσικά τη μητέρα του από τα δεσμά της. Όχι μόνο φίλιωσε μαζί της, αλλά πήρε και για γυναίκα του την πανέμορφη Αφροδίτη!

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 20.02.2015 : 19:22