Εισαγωγή Σχόλια Σύνδεσμοι

Η Πληροφορική στα Τ.Ε.Ε.

Εισαγωγή

Εδώ, θα βρείτε εκπαιδευτικό και πληροφορικό υλικό που συσχετίζεται με την διδασκαλία των μαθημάτων της Πληροφορικής στα Τ.Ε.Ε. Το υλικό αυτό προορίζεται κυρίως για τους συναδέλφους καθηγητές πληροφορικής αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου τόσο από τους μαθητές των Τ.Ε.Ε. όσο και από εκείνους που απλώς επιθυμούν να εμβαθύνουν περισσότερο στην επιστήμη της Πληροφορικής.

Η δημιουργία αυτού του ιστότοπου κρίθηκε αναγκαία μετά από την διαπίστωση ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ελάχιστο εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα των Τ.Ε.Ε. και ειδικότερα της Πληροφορικής των Τ.Ε.Ε. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός ότι τα μαθήματα Πληροφορικής των Τ.Ε.Ε. συμβαδίζουν σε μεγάλο βαθμό (προς το παρόν τουλάχιστο) με τις έστω και ελάχιστες γνώσεις που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας στο χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα. Εκτός του παραπάνω λόγου, θεωρώ ότι ως λειτουργός πρέπει να παρέχω την γνώση και την εμπειρία μου ελεύθερα και αναμένω ελεύθερα να λαμβάνω γνώσεις και εμπειρία από τους άλλους λειτουργούς. Από τη στιγμή μάλιστα που το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μου δίνει δωρεάν αυτή τη δυνατότητα, θεώρησα υποχρέωση μου να δημοσιεύσω το υλικό που κατά καιρούς έχω συλλέξει ή δημιουργήσει, αντί να το αφήνω να παραμένει στατικό στο προσωπικό μου αρχείο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού υλικού από άλλους, βελτίωσης και ενημέρωσης του με νέες προσθήκες ή διαγραφές παρωχημένων στοιχείων, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα αξιόλογο και σύγχρονο εργαλείο στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα περιεχόμενα του ιστότοπου είναι υλικό που έχω συλλέξει ή δημιουργήσει κατά καιρούς ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες που έπρεπε να ικανοποιήσω. Δεδομένου λοιπόν ότι πρόκειται για προϊόν προσωπικής εργασίας και εμπειρίας ενός μόνο ατόμου, δεν είναι δυνατό να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες των συναδέλφων. Για παράδειγμα, μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται μόνο τρία μαθήματα (αυτά που είχα περισσότερη προσωπική εμπειρία) και με πάρα πολλές ελλείψεις το καθένα. Όμως ευελπιστώ, ότι με τον καιρό και με την συνεισφορά άλλων συναδέλφων ο ιστότοπος αυτός θα επεκταθεί και θα εξελιχθεί σε σοβαρό σημείο αναφοράς.

Ευάγγελος Παπαπαναγιώτου
Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19)
1ο Τ.Ε.Ε. Μυτιλήνης

 


Υλικό Υπολογιστών - Πολυμέσα - Εφαρμογές Πολυμέσων


Τελευταία Ενημέρωση Ιστοσελίδας: 18 Ιουλ 2003, Τελευταία Ενημέρωση Ιστότοπου: 18 Ιουλ 2003 από τον Βαγγέλη