Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οδηγίες για τους μαθητές

Το διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος μάθησης επικοινωνίας και διασκέδασης, είναι όμως και ένας κόσμος ανοιχτός σε όλους, καλούς και κακούς! Υπάρχουν οδηγίες για να απολαμβάνουμε τα οφέλη του Διαδικτύου και να αποφεύγουμε τους πιθανούς κινδύνους. Σας καλούμε να τα διαβάσετε με προσοχή!
  • Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο Διαδίκτυο, όπως το πραγματικό μου όνομα, τη διεύθυνση της κατοικίας μου ή το τηλέφωνό μου γιατί δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξουν.
  • Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερούς μου φίλους, τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών μου στο Διαδίκτυο. Κάποιο άλλο άτομο θα μπορούσε να προφασιστεί ότι είμαι εγώ στο Διαδίκτυο, να διαβάσει το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, να αναρτήσει λανθασμένες ή κακές πληροφορίες, να παρενοχλήσει άλλα άτομα ή να διαδώσει ψέματα σε άλλους, χρησιμοποιώντας τον κωδικό αυτό.
  • Γνωρίζω ότι οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία δημοσιεύσω στο Διαδίκτυο, εκείνη τη στιγμή παύει να είναι προσωπική και γίνεται δημοσίως προσβάσιμη, παντού στον κόσμο. Γιαυτό το λόγο, πρέπει πάντα να σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω οτιδήποτε στο Διαδίκτυο.

Εορτολόγιο

Ρολόϊ