Δράσεις

Βραβεία Διακεκριμένων Εκπαιδευτικών, Fulbright Greece

Έργο των μαθητών του τμήματος Β2, ΔΣ Τύμβου Μαραθώνα
Εκπαιδευτικός Β2, Κλακάλα Μαρία

Για άλλη μια χρονιά είχα την τιμή να συνεργαστώ με το ίδρυμα Fulbright Greece και να γνωρίσω τις φετινές Αμερικανίδες υποτρόφους-εκπαιδευτικούς Sarah Cornette και Sia Kyriakakos που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Διακεκριμένων Βραβείων Διδασκαλίας – Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program  και προέρχονται από τα σχολεία Mary K. Scroggs Elementary School, Chapel Hill, North Carolina, και  από το Mergenthaler Vocational Technical High School, Baltimore City Public Schools, Baltimore, Maryland αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του 5ου ΠΕΚΕΣ, σχολεία της περιοχής μας σχεδίασαν και υλοποίησαν σειρά δράσεων τόσο για τους εκπαιδευτικούς τους όσο και για τους μαθητές τους και γνώρισαν από κοντά τις υποτρόφους.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Sia Kyriakakos, μια ταλαντούχος γλύπτρια και μια εκπαιδευτικός γεμάτη πάθος για τη δουλειά της, έκανε παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μίλησε (πάντα με μεγάλη συγκίνηση) για τον τρόπο που δουλεύει με τους μαθητές της κάτω από πολύ αντίξοοες συνθήκες και τους βοηθά να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους δημιουργώντας τους έτσι κίνητρο για την ίδια τη ζωή και τη μάθηση.

Η Sarah Cornette, μια εμπνευσμένη δασκάλα εικαστικών, δημιούργησε ένα μοναδικό έργο τέχνης με μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

  • Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων

Η Sia Kyriakakos βρέθηκε πολλές φορές στις ημερίδες που οργάνωσε το 5ο ΠΕΚΕΣ και μοιράστηκε με τους εκπαιδευτικούς το πάθος της διδασκαλίας και την αγάπη της για τους μαθητές.

  • Δράση με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας στο Γηροκομείο «Στέγη Αγάπης», Παιανία
Κείμενο του εκπαιδευτικού Στέλιου Λυκοτραφίτη, ΠΕ08
  • Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα, Ημέρα με σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με παιδιά & εκπαιδευτικούς.
https://blogs.sch.gr/dimtymvu/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%b9%ce%b4%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83-fulbright/
Η ανάρτηση στο μπλογκ του σχολείου
  • 1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας, Ομιλία σε μαθητές του ΕΠΑΛ, From Teacher to Artist to Teacher
Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn