Ένας διαγωνισμός…πολλά παιχνίδια…τρία βραβεία…ΟΛΟΙ νικητές!!!

Η αφίσα μας

 

Την Παρασκευή 11/03/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον χώρο του Δ.Σ.Σερίφου ο διαγωνισμός προπαίδειας που τόσο περιμέναμε!!! Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές των Β΄, Γ΄, Δ΄ τάξεων.  Στις 10.00π.μ. οι μαθητές πήραν τις θέσεις τους και ξεκινήσαμε.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε 2 ομαδικά παιχνίδια.

  • Στο πρώτο παιχνίδι οι 3 ομάδες  συγκέντρωσαν πόντους παίζοντας σε ένα παιχνίδι προπαίδειας στον υπολογιστή (http://www.multiplication.com/games/play/jungle-jim-plays-drums) .

    Το παιχνίδι χωρίστηκε σε δύο γύρους ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας της προπαίδειας (οι προπαίδειες 2-5 ήταν το εύκολο επίπεδο του πρώτου γύρου και 6-9 το δύσκολο επίπεδο του δεύτερου γύρου). Οι ομάδες, τραβώντας ένα χαρτάκι, διάλεγαν στην τύχη  τον αριθμό της προπαίδειας  με την οποία καλούνταν να παίξουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Στο δεύτερο παιχνίδι οι μαθητές κάθε ομάδας διάλεγαν ένα από τα κομμένα χαρτάκια με γινόμενα που βρίσκονταν μέσα σε ένα κουτάκι και έγραφαν το αποτέλεσμα στον πίνακα. 

 

Οι πόντοι των δύο παιχνιδιών αθροίστηκαν και η ομάδα με τους περισσότερους ήταν η νικήτρια αυτού του μέρους!

 Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε ατομικά παιχνίδια.

  • Οι μαθητές στο πρώτο παιχνίδι καλούνταν να συμπληρώσουν σε ένα φυλλάδιο τα αποτελέσματα των προπαιδειών. Είχαν στη διάθεσή τους 1 λεπτό για την κάθε προπαίδεια. Όταν όλα τα αποτελέσματα ήταν σωστά κέρδιζαν από ένα κύπελλο! Είχαν δικαίωμα να κάνουν ένα λάθος σε κάθε προπαίδεια. Στόχος ήταν να κερδίσουν 10 κύπελλα που το καθένα έδινε 10 πόντους.

 

  • Το δεύτερο παιχνίδι περιλάμβανε γινόμενα γραμμένα σε καρτελάκια.Κάθε μαθητής καλούνταν να απαντήσει σωστά σε 1 λεπτό όσα περισσότερα γινόμενα μπορούσε! Κάθε καρτελάκι έδινε 10 πόντους!!!

Στο τέλος του δεύτερου παιχνιδιού αθροίστηκαν οι πόντοι του κάθε μαθητή και 3 (ένας από κάθε τάξη) βγήκαν νικητές. Οι μαθητές αυτοί έπαιξαν και στο τελευταίο παιχνίδι για να πάρουν 1η, 2η και 3η θέση!

  • Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν οι 3 νικητές ήταν το «χαλί της προπαίδειας»! Οι μαθητές άκουγαν τυχαία γινόμενα και έπρεπε να πατήσουν πάνω στα σωστά αποτελέσματα !!! Είχαν στη διάθεσή τους 1 λεπτό. Αθροίστηκαν οι πόντοι όλων των παιχνιδιών και καθένας κέρδισε το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο!

 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, νικητές ήταν ΟΛΟΙ γιατί η προσπάθειά τους για την εκμάθηση της προπαίδειας ήταν τεράστια!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία:

Προπαίδεια

Έπαινος

Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Προπαίδειας