Αρχική arrow Αρχική

e-Πύλη των Φιλολόγων, Καλώς ήρθατε

logoΗ φιλοδοξία του χώρου είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των φιλολόγων σε θέματα φιλολογικού, εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στoυς συναδέλφους να διαμορφώνουν το χώρο και να τον εμπλουτίζουν με υλικό.

Ας δείξουμε ότι οι φιλόλογοι δεν υπολείπονται στις Νέες Τεχνολογίες.Βιβλιοθήκη Κλασικών Νεοελλήνων Συγγραφέων

Έχει γραφτεί από Διαχειριστής

Αναδημοσίευση από την εφ. ΑΥΓΗ της 3/5/09

Μια οφειλή στα ελληνικά γράμματα

Κρημνιώτη Π.

Την ώρα που οι έδρες νεοελληνικών σπουδών διανύουν διεθνώς μια κρίσιμη περίοδο, η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτάσσει τη "Βιβλιοθήκη Κλασικών Νεοελλήνων Συγγραφέων", η οποία με συντονιστή τον καθηγητή Ερατοσθένη Καψωμένο επιχειρεί τη δική της συμβολή στη μελέτη και την προώθηση της λογοτεχνίας μας.

Πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση των νεοελληνιστών, η Βιβλιοθήκη έχει προγραμματιστεί να περιλάβει τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και τα διασημότερα έργα από τη μεταβυζαντινή περίοδο ώς τη δεύτερη μεταπολεμική γενιά των λογοτεχνών μας. Κάθε τόμος αναπαράγεται σε επτά δίγλωσσες εκδόσεις (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική, ρωσική και αραβική). Οι δύο πρώτοι τόμοι της κυκλοφόρησαν ήδη.

Ο τόμος για τον Γιάννη Ψυχάρη γράφτηκε και παραδόθηκε από τον Νέστορα των Νεοελληνικών Γραμμάτων Εμμανουήλ Κριαρά, τη χρονιά που συμπλήρωσε τα 100 του χρόνια, και όχι μόνο καλύπτει το λογοτεχνικό και το επιστημονικό έργο του Ψυχάρη αλλά και, μέσω της αλληλογραφίας του με τους πρωταγωνιστές του κινήματος, αποτελεί ζωντανή ιστορία του Δημοτικισμού.

Μπορείτε να σχολιάσετε αυτό το άρθρο | Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορικά Ντοκουμέντα

Έχει γραφτεί από Διαχειριστής

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της τηλεόρασης του skai ( www.skai.gr ) και ανοίξτε τα Ντοκουμέντα για να δείτε τις εκπομπές που παρουσιάστηκαν. Τα video αναφέρονται σε σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, αρκετά κατατοπιστικές και χρήσιμες και για εκπαιδευτική χρήση.
Αν έχετε και λίγες γνώσεις πληροφορικής μπορείτε να «κατεβάσετε» τα σχετικά video στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Μπορείτε να σχολιάσετε αυτό το άρθρο | Διαβάστε περισσότερα...

National Geographic 1821, Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Έχει γραφτεί από Διαχειριστής

dvd1Μαζί με το τεύχος Απριλίου , το National Geographic παρουσιάζει όλα εκείνα τα συγκλονιστικά γεγονότα και τις ιστορικές εξελίξεις που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 και στη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.

Το οπτικοακουστικό λεύκωμα «1821: Ο Ξεσηκωμός του Γένους» (ένα πολυτελές σκληρόδετο βιβλίο +DVD ντοκιμαντέρ παραγωγής 2009) κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με το τεύχος Απριλίου. Επίσης, διατίθεται και στα βιβλιοπωλεία σε μια ειδική Deluxe έκδοση.

Μπορείτε να σχολιάσετε αυτό το άρθρο | Διαβάστε περισσότερα...

Λάπτοπ στα πρωτάκια του Γυμνασίου

Έχει γραφτεί από Διαχειριστής

110.000 φορητοί υπολογιστές δωρεάν ή με πολύ μεγάλη έκπτωση από το φθινόπωρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος  εφ. ΝΕΑ 23-03-09

5161olpc-xo-110x110Με τον δικό τους φορητό υπολογιστή, τον οποίο θα προμηθεύονται δωρεάν ή με πολύ μεγάλη έκπτωση, θα διαβαίνουν την πόρτα του γυμνασίου όλοι οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, πιθανότατα από τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει το ερχόμενο φθινόπωρο.
Αυτό προβλέπει σχέδιο της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ώς το φθινόπωρο πρόκειται να διατεθούν συνολικά περίπου 110.000 φορητοί υπολογιστές.
Οι διαδικασίες απόκτησης των φορητών υπολογιστών, εξηγούν οι εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, θα είναι εξαιρετικά απλές. Η συνολική δαπάνη έχει προϋπολογιστεί σε περίπου 80-90 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο- εκτός των άλλων - θα τονωθεί η αγορά της πληροφορικής, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και η διείσδυση του γρήγορου Ίντερνετ. Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού εκτιμά ότι η απόκτηση του φορητού υπολογιστή από τους μαθητές της Α΄ τάξης του γυμνασίου θα γίνει πρακτικά χωρίς κόστος γι΄ αυτούς, καθώς η επιδότηση ανά υπολογιστή/μαθητή θα μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμα και τα 500 ευρώ. Ήδη, στην ελληνική αγορά διατίθενται φορητοί υπολογιστές σε τιμές αρκετά χαμηλότερες των 500 ευρώ.
Η διαδικασία για τη διανομή των υπολογιστών θα είναι παρόμοια με αυτή της δράσης «Δες την Ψηφιακά», μέσω της οποίας διατέθηκαν υπολογιστές σε περίπου 25.000 πρωτοετείς αριστούχους φοιτητές.
Η νέα πρωτοβουλία, επισημαίνει ο δρ Γιάννης Λάριος, ειδικός σύμβουλος της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, αντιμετωπίζεται ήδη θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί εντός του Απριλίου, μετά την υποβολή σχετικού φακέλου από τον ειδικό γραμματέα κ. Βασ. Ασημακόπουλο. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει η αγορά λιανικής διάθεσης υπολογιστών, η οποία μέχρι το φθινόπωρο θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το όλο εγχείρημα.

Σχόλια (3) | Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ...

ΑΝ ΗΤΑΝ
Αν ήταν να σου
προσφέρω ένα κρίνο
θα ΄βαζα έναν
μίσχο
στον έσπερο
Ν. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠρέπει να είστε εγγεγραμμένος/η για να στείλετε μήνυμα!
Δημιουργήστε λογαριασμό εδώ!

Online χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
1282 εγγεγραμμένοι
0 σήμερα
0 τρέχον μήνας
Τελευταίος: kyria

ELXIS CMS

elxis

Δυνατό, ασφαλές και .... ελληνικό

Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2009 Elxis.org. All rights reserved.