Ο Θεατρικός Όμιλος του Λυκείου Μεσσήνης 

στο YOU TUBE

 

 

Επιστροφή στα VIDEO/YouTube

  

 

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2011, αμφιθέατρο σχολείου

Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι, Ευγένιου Τριβιζά

Πρόκειται για μια αλληγορική, ονειρική περιπέτεια, ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, μια μαγευτική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης.

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, ένα κορίτσι, η Μαριάννα, φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ, να ζήσει για πάντα και αυτός κρατώντας σφιχτά πάνω του σα φυλαχτό το δαχτυλίδι που του χάρισε η Μαριάννα  ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι προς το Βόρειο Πόλο. Στόχος του να μη λιώσει ποτέ, να ζήσει για πάντα. Το έχει υποσχεθεί στη Μαριάννα και σκοπεύει να κρατήσει την υπόσχεσή του. Στο δρόμο του συναντάει εμπόδια πολλά κι έρχεται σ’ επαφή με λογής-λογής ανθρώπους. Συναντάει όλα αυτά που είναι απαραίτητο να συναντήσει  κανείς στη ζωή του, για να δυναμώσει και να ωριμάσει. Αυτός όμως έχει ένα σκοπό πολύ διαφορετικό. Να μείνει αναλλοίωτος, να μην επηρεαστεί και να μη λιώσει από την επαφή του με τους άλλους. Η απόφασή του να μείνει πιστός στο στόχο του είναι που τον δυναμώνει και η φιλία του με το κορίτσι που τον ωριμάζει. Θα καταφέρει να φτάσει στο Βόρειο Πόλο, γιατί το θέλει με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

Έτσι, μια κατάσταση που για κάθε άνθρωπο θα σήμαινε ολοκλήρωση και ευτυχία, για τον χιονάνθρωπο σήμανε την ολοκλήρωση και το τέλος του. Σ’ εκείνον όμως δεν πρόσφερε κανείς ποτέ καμία γνώση. Τα λόγια της κουκουβάγιας το επιχείρησαν, αλλά εκείνος δεν τα κατάλαβε. Όσο για τη νιφάδα του χιονιού, το φύλακα Άγγελο του, απλώς τον πληροφόρησε σωστά. Διδάχτηκε μόνο μέσα από τις εμπειρίες του και τα βιώματά του. Και το τελευταία πράγμα που έμαθε ήταν ότι μπορεί κανείς να λιώσει από ευτυχία και έτσι το πάντα να συναντήσει το ποτέ.

«Πόσο μεγάλο είναι ένα πάντα; », ρώτησε ο χιονάνθρωπος.

«Όσο και ένα ποτέ», είπε το κορίτσι.

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ PORTAL ΤΗΣ

 

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2008, αρχαία Μεσσήνη.

 

Δρώμενα, δραστηριότητες περιβαλλοντικές και πολιτιστικές, περιβαλλοντικό μονοπάτι, έρευνα πεδίου και ξενάγηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης την Τετάρτη το πρωί στις 12 Απριλίου 2008, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης.

Όταν φτάσαμε, μας υποδέχτηκε ο αρχαιολόγος κ. Κλεάνθης Σιδηρόπουλος  και αμέσως ξεκίνησε η πρώτη θεωρητική και πρακτική δραστηριότητα στο χώρο του αρχαίου θεάτρου. Η περιβαλλοντική μέθοδος  «παιχνίδι ρόλων» και η  θεατρική τεχνική «παντομίμα» προσέφεραν με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών μια υψηλής αισθητικής εμπειρία για τη μορφή της πρόσοψης της Σκηνής και της ορχήστρας του αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης. Με την καθοδήγηση του κ. Σιδηρόπουλου «στήθηκαν» στις θέσεις – κόγχες και αψίδες – τα «αγάλματα των Μουσών, των αυτοκρατόρων και θεών» που τα αναπαριστούσαν σε ένα τελετουργικό δρώμεενο μαθήτριες και μαθητές του σχολείου. Σαν τον επώνυμο ιερέα του Διός Ιθωμάτα ο αρχαιολόγος κ. Σιδηρόπουλος έδωσε το σήμα για την έναρξη – αναβίωση των «Διονυσίων» που τελούνταν στην Αρχαία Μεσσήνη. Κορυφαίο και πολύ τιμητικό για όλους μας ήταν το γεγονός ότι στην ορχήστρα του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης - για πρώτη φορά, έπειτα από 1700 χρόνια –  ακούστηκε ο τραγικός λόγος του Σοφοκλή με τη μορφή  θεατρικού αναλογίου από το Θεατρικό Όμιλο του 2ου Λυκείου Μεσσήνης που διάβασε επικά και λυρικά αποσπάσματα της τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

 

 

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009, αρχαία Μεσσήνη.

 

        

          ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΟ Α` ΣΤΑΣΙΜΟ, ΤΟ Β` ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ Β` ΣΤΑΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ "ΜΗΔΕΙΑ", ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ κκ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΗ ΚΑΙ ΚΛΕΑΝΘΗ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΤ 1 "ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ", ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 3.30μμ.


 

         

Επιστροφή στα VIDEO/YouTube