1. Κάνε ΚΛΙΚ πάνω στα ουσιαστικά που μπορούν να προσδιοριστούν απ' τα παρακάτω επίθετα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φανταστούμε καλύτερα την αίθουσα των μαθητών του Ε2 του δωδέκατου δημοτικού σχολείου Περιστερίου:

δεύτερο, δωδέκατου δημοτικού, νότια, σχολικού, δυτική, εξωτερικού, κόκκινη, σιδερένια, τετράγωνη, πολύ ευρύχωρη, άσπρος, μεγάλος, καφέ, ξύλινη, κόκκινη, στριφογυριστή, ξύλινα, ξύλινες, σιδερένια, χάρτινα, φρεσκοβαμμένους, πολιτικοί, ιστορικοί και γεωμορφολογικοί, ωραίες και πολύχρωμες, μεγάλα και μακρόστενα, λαμπρός, πυκνά, γκρίζα

Κάνε κλικ πάνω στα ουσιαστικά που πρέπει και αυτά αμέσως θα προσδιοριστούν από επίθετα.

του Περιστερίου, του συγκροτήματος, και του , βρίσκεται η αίθουσα του Ε2 τμήματος. Αυτή είναι η αίθουσά μας. Για να μπει κανείς μέσα σ’ αυτήν, θα πρέπει να περάσει απ’ την .
Η μας είναι . Στα δυτικά υπάρχει ένας μαρκαδόρου και μπροστά απ’ αυτόν η του δασκάλου μας. Για να κάθεται υπάρχει μια . Μπροστά από την έδρα, διαταγμένα σε ομάδες των δύο, βρίσκονται τα και οι μας. Στο πίσω μέρος, δηλαδή στα ανατολικά υπάρχει μια , όπου βρίσκονται τα με τα υλικά της χειροτεχνίας.
Στους της κρέμονται , χαρτόνια που βοηθούν το μάθημά μας, αλλά και οι μας.
Τέλος, που βρίσκονται στο ταβάνι, μας βοηθούν να βλέπουμε όταν ο κρύβεται πίσω απ’ τα .