Βάλε σε σειρά τις προτάσεις για να αποδοθεί η περίληψη του κειμένου.

Κάνε κλικ στις περιόδους με τη σειρά που πρέπει.
Μόλις τελειώσεις πάτα "Έλεγχος".

Ελάτε να παίξουμε...

$ Παιχνίδι !!! Τι φανταστική λέξη. Είναι η αγαπημένη λέξη όλων των παιδιών του κόσμου. Το παιχνίδι είναι η διαφυγή των παιδιών σ` έναν άλλο πιο όμορφο κόσμο. Τα παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, διαπαιδαγωγούν και διασκεδάζουν τα παιδιά. Στην σημερινή εποχή υπάρχουν πολλών ειδών παιχνίδια, όπως τα παραδοσιακά, τα επιτραπέζια και τα ηλεκτρονικά.
$ Τα παραδοσιακά παιχνίδια παίζονται συνήθως σε ανοιχτούς χώρους, όπως οι πλατείες, οι αλάνες, οι αυλές των σπιτιών και των σχολείων. Είναι παιχνίδια ομαδικά και μπορούν να αναπτύξουν την συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Ακόμη και σήμερα μας γεμίζει χαρά να ακούμε τα παιδιά να παίζουν και να φωνάζουν.
- Τρέξε γρήγορα !!
- Πιάσε την μπάλα και πέταξέ την στον Γιώργο.
- Ανέβασε το λάστιχο πιο ψηλά.
$ Τα επιτραπέζια όπως και τα πνευματικά παιχνίδια, συνήθως παίζονται σε κλειστούς χώρους και είναι ατομικά και ομαδικά. Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι καθισμένοι μέσα στα σπίτια ανακάλυψαν διάφορα παιχνίδια για να περνά ευχάριστα ο χρόνος τους. Αυτά τα παιχνίδια με διάφορες παραλλαγές, εξελίχτηκαν στα σημερινά παιχνίδια όπως το σκάκι , ο γκρινιάρης, ο μουντζούρης, τα αινίγματα. Ο σκοπός των παιχνιδιών αυτών ήταν και εκπαιδευτικός.
$ Ένα από τα πιο βασικά πράγματα σ` όλα τα παιχνίδια είναι οι κανόνες. Δεν μπορεί να υπάρξει παιχνίδι χωρίς τους βασικούς κανόνες, που πρέπει όλοι οι παίκτες ν` ακολουθούν. Στα επιτραπέζια και τα πνευματικά παιχνίδια θα τους διαβάσετε στις συσκευασίες, ενώ στα παραδοσιακά τους ξέρετε. Διαβάστε ενδεικτικά μερικούς κανόνες.
- Απαγορεύεται στους παίκτες να βγαίνουν έξω από τη γραμμή.
- Πρέπει η μπάλα να χτυπήσει τον παίχτη στο σώμα.
- Επιτρέπεται το πέταμα της μπάλας με τα χέρια.
$ Τα παιχνίδια της σημερινής εποχής είναι τα ηλεκτρονικά. Παίζονται σε κονσόλες ή στον υπολογιστή. Έχουν κερδίσει τους νέους ανθρώπους, γιατί είναι γεμάτα δράση. Όμως είναι απούσα η κίνηση από πλευράς παικτών, όπως και η ενεργός δράση. Από την άλλη πλευρά όμως είναι ο τρόπος διαφυγής, ιδίως για τα παιδιά των μεγαλουπόλεων, που μεγαλώνουν σε σπίτια κλουβιά, χωρίς ελευθέρους χώρους.