Κουκλοθέατρο: «Τι είναι αυτό το άτομο;»

Η ομάδα μας έκοψε, έραψε, κόλλησε και τελικά δημιούργησε φιγούρες και κούκλες με τα σωματίδια της ύλης, τα χημικά στοιχεία, τα άτομα και ό, τι άλλο ήταν απαραίτητο ώστε να δραματοποιηθεί μια ιστορία. Αυτή της δομής του ατόμου. Στη συνέχεια προέκυψαν κι άλλες διασκεδαστικές  ιστορίες  σωματιδίων από αυτοσχεδιασμούς  μαθητών και  μαθητριών. Όλα τα σωματίδια κατηγοριοποιήθηκαν σε ομάδες με βάση τα χαρακτηριστικά τους (μάζα, φορτίο) και μελετήθηκαν μέσα στην τάξη οι ιδιότητές τους.

    Μετά από όλα αυτά έγινε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN. Το επιστημονικό αυτό εργαστήριο της θεμελιώδους έρευνας στη φυσική διαθέτει υψηλής τεχνολογίας επιταχυντές σωματιδίων οι οποίοι βοηθούν στη μελέτη της δομής του πυρήνα του ατόμου και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και τη μελέτη νέων σωματιδίων. Σε αυτούς τους επιταχυντές οφείλουμε τις γνώσεις που έχουμε σήμερα για τον μικρόκοσμο, τη δομή της ύλης καθώς και για τις πρώτες στιγμές δημιουργίας του Σύμπαντος. Με λίγα λόγια διαπιστώσαμε τον τρόπο που αποκαλύπτονται τα μυστικά που κρατά κρυμμένα η φύση στον άνθρωπο.

Το Κουτί της Ύλης στη Σύρο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείο Ερμούπολης είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να μάθουν με το «Κουτί της Ύλης» που δημιούργησε η Στ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.