Δυο λόγια γι΄ αυτήν τη σελίδα

 

Δρ. Γεώργιος Χαλκιάς

Αγαπητές/οί Διευθύντριες/ντές και εκπαιδευτικοί της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Με το τέλος της θητείας μου ως Σχολικός Σύμβουλος, λόγω της τοποθέτησής μου ως Διευθυντής Σχολικής μονάδας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία μας. Θεωρώ πως είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου δουλεύοντας μαζί με εξαίρετες/τους συναδέλφισσες/λφους προκειμένου να υλοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας για μια εκπαίδευση με σύγχρονες παιδαγωγικές, επιστημονικές και δημοκρατικές αντιλήψεις.

Ο βαθμός επίτευξης των στόχων ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας με όλες/ους εσάς που υπήρξατε δυναμικοί συνοδοιπόροι και με εμπιστευόσασταν ανελλιπώς από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι και σήμερα: Διευθύντριες/ντές, Εκπαιδευτικοί των σχολείων και της γραμματειακής υποστήριξης του Γραφείου, Υπάλληλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας και όλων των εκπαιδευτικών δομών της Ημαθίας. Δίπλα μου στάθηκαν και οι προϊστάμενοί μου στην Περιφέρεια, οι συνάδελφοί μου Σχολικοί Σύμβουλοι της Ημαθίας, καθώς και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης με τους συνεργάτες του.

Συμπορευτήκαμε για τέσσερα διδακτικά έτη έχοντας ως οδηγό μας βασικές αρχές τη συλλογικότητα, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοεκτίμηση, την συναδελφική αλληλεγγύη, την πίστη στις αξίες της ισότιμης συνεργασίας και του ειλικρινούς διαλόγου, μακριά από μικροπρέπειες, αλαζονικές επάρσεις αυτοπροβολής και εγωισμούς. Αρχές που μας έκαναν να βλεπόμαστε πάντοτε κατάματα και να σφίγγουμε δυνατά τα χέρια σε κάθε μας συνάντηση, παίρνοντας δύναμη ο ένας από τον άλλον. Γι” αυτό η ψυχή μου και η καρδιά μου θα βρίσκονται πάντα εδώ στην Αλεξάνδρεια και θα είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους συνεργασία για το καλό της Εκπαίδευσης.

Εύχομαι στις/στους νεοτοποθετηθέντες Διευθύντριες/ντές των σχολείων καλή επιτυχία στο έργο τους και σε όλους τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων μια καλή και δημιουργική χρονιά. Η κοινή μας αγάπη για τις/τους μαθήτριες/τές μας και η επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον ας οδηγεί τις προσπάθειές μας από όποιο μετερίζι και αν βρισκόμαστε κάθε φορά.

                                                                                Με εκτίμηση

Γεώργιος Χαλκιάς