Πληροφορίες-Συμβουλές για παιδιά


???
Το Περιβολάκι μας

η εκπαιδευτικός:Αποστολίδου Γεσθημανή

Πηγή:http://www.safeline.gr

Πατώντας το βελάκι, επίλεξε τη λέξη που ταιριάζει σε όλα τα κενά και μετά πάτησε "Έλεγχος Απάντησης" να δεις τη βαθμολογία σου.
Κράτησε μυστικό τον πρόσβασης του ηλεκτρονικού σου από όλους. Αν πιστεύεις ότι κάποιος έμαθε τον κωδικό πρόσβασής σου, άλλαξέ τον αμέσως. Προσπάθησε να έχεις πάντοτε έναν κωδικό τον οποίο κανένας δεν μπορεί να μαντέψει.
Ποτέ μη δεχτείς να συναντήσεις που γνώρισες στο Διαδίκτυο. Εάν θελήσεις να κάποιον, φρόντισε αυτό να γίνεται πάντα σε χώρο και με τη συνοδεία του γονιού σου ή ενός ενήλικα τον οποίο .
Όταν συνομιλείς σε κάποιο chatroom να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/ή και μη δίνεις τα σου στοιχεία, όπως την ηλεκτρονική σου διεύθυνση, τη διεύθυνση του σπιτιού ή του σου ή τον αριθμό του τηλεφώνου σου.
Να αποφεύγεις τις ιστοσελίδες για τους «άνω των 18 ετών». Οι προειδοποιήσεις είναι για να μας . Είναι προτιμότερο να ανακαλύψεις ιστοσελίδες με επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ενημερωτικό περιεχόμενο ανάλογο με την και τα ενδιαφέροντά σου.
Είναι σημαντικό να μην ανοίγεις ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβες από . Ποτέ μην ανοίξεις συνημμένα αρχεία που έλαβες από τέτοια  μηνύματα γιατί μπορεί να μεταδώσουν στον υπολογιστή σου. Ζήτησε από τους σου να σου εγκαταστήσουν σύστημα φιλτραρίσματος της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να λαμβάνεις μόνο τα που επιθυμείς.

Πηγή:http://www.safeline.gr