Εκπαίδευση

To Περιβολάκι μας
Αποστολίδου Γεσθημανή


Έκθεση UNICEF Πρόοδος για τα Παιδιά 2015

- Μεταξύ 1999 και 2012, ο αριθμός των παιδιών εκτός σχολείου, μειώθηκε από 106 εκατομμύρια σε 58 εκατομμύρια.


- Στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, τα παιδιά πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας, που ζουν στις φτωχότερες περιοχές,είναι έξι φορές πιο πιθανό να μείνουν εκτός σχολείου, σε σχέση με εκείνα που προέρχονται από τις πλουσιότερες.


- Το 2015, το 69% των χωρών, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, θα έχουν επιτύχει την ισότητα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


- Οι νέες γυναίκες, είναι 1,7 φορές πιο πιθανό να είναι αναλφάβητες, σε σχέση με τους νέους άνδρες.


- Εάν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, τα κορίτσια από τα φτωχότερα νοικοκυριά στην υποσαχάρια Αφρική, αναμένεται να ολοκληρώνουν την κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (καθολική πρόσβαση) το 2111, σχεδόν σε εκατό χρόνια από τώρα.


- Τα παιδιά ηλικίας δημοτικού από τα φτωχότερα νοικοκυριά έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν εκτός σχολείου.Όλα τα παιδιά - ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο ή τις συνθήκες - πρέπει να απολαμβάνουν του δικαιώματός τους σε μια ποιοτική εκπαίδευση.
Η UNICEF, εργάζεται εντατικά για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα!Αγοράζοντας σχολικά UNICEF βοηθάτε να πάνε σχολείο ακόμα περισσότερα παιδιά https://www.unicef.grΠάνω από 13 εκατομμύρια παιδιά σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, παραμένουν εκτός σχολείου, εξαιτίας της βίας, της ανασφάλειας και του εκτοπισμού. Από αυτά τα παιδιά αφαιρέθηκαν οι ευκαιρίες να συνεχίσουν, ή ακόμα και να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους. Κοντά στα 9.000 σχολεία σε ολόκληρη την περιοχή, δεν μπορούν πια να χρησιμοποιηθούν ως σχολεία: 214 δέχθηκαν επίθεση μόνο την περσινή χρονιά.


Οι επιθέσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικές υποδομές - μερικές φορές σκόπιμες - είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πολλά παιδιά δεν παρακολουθούν μαθήματα. Στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Λιβύη και μόνο, περίπου 9.000 σχολεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, επειδή είτε έχουν καταστραφεί, είτε χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των εκτοπισμένων αμάχων, είτε έχουν καταληφθεί από τις αντιμαχόμενες πλευρές.


Άλλοι παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα, περιλαμβάνουν το φόβο που οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, ή σταματά τους γονείς από το να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω του τι θα μπορούσε να τους συμβεί, είτε στο δρόμο, είτε μέσα στο ίδιο το σχολείο. Στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία, περισσότερα από 700.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία δεν είναι σε θέση να φοιτήσουν στο σχολείο, επειδή οι επιβαρυμένες εθνικές εκπαιδευτικές υποδομές δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν τον επιπλέον αριθμό μαθητών.


Δείτε τι αναφέρει η σχετική έκθεση της UNICEF, που δόθηκε στη δημοσιότητα:

http://bit.ly/1KKTUfv


Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε παιδί
Στη UNICEF εργαζόμαστε
Η UNICEF βοηθά
Τα μορφωμένα κορίτσια
Οι μορφωμένες γυναίκες
Προσφέροντας εκπαίδευση στα παιδιά,