Ειρήνη_Πόλεμος

To Περιβολάκι μας
Αποστολίδου Γεσθημανή

"Κανείς δεν είναι τόσο ανόητος, ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη, διότι στην ειρήνη τα παιδιά θάβουν τους γονείς, ενώ στον πόλεμο οι γονείς θάβουν τα τέκνα τους."


ΗρόδοτοςΤι θέλει να πει ο Ηρόδοτος;


Οι φυσικές καταστροφές, οι ένοπλες συρράξεις και η προσφυγιά εκθέτουν τα παιδιά σε πρόσθετους κινδύνους. Τα παιδιά προσφύγων ή εσωτερικά εκτοπισμένων πληθυσμών, τα ασυνόδευτα παιδιά και τα παιδιά των μεταναστών διατρέχουν επίσης κινδύνους. Ο βαθμός του κινδύνου συνδέεται επίσης με την ηλικία. Τα μικρότερα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ορισμένες μορφές βίας και οι κίνδυνοι μεταβάλλονται καθώς ενηλικιώνονται.
Πάνω από το 1 στα 10 παιδιά του κόσμου - 230 εκατομμύρια - ζουν σήμερα σε χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις και μόνο.


Η έκκληση της UNICEF Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2015 στοχεύει συνολικά 98 εκατομμύρια ανθρώπους, τα δύο τρίτα περίπου των οποίων είναι παιδιά, σε 71 χώρες.


Οι πόροι από την έκκληση θα βοηθήσουν επίσης τη UNICEF να ενισχύσει την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, συρράξεων ή φυσικών καταστροφών για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στα παιδιά.


Υποστηρίζοντας τα προγράμματα επείγουσας βοήθειας της UNICEF ενισχύετε της προσπάθειές μας για τη σωτηρία και την ευημερία των παιδιών που δοκιμάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.


-Κάνε μια Δωρεά με τους συμμαθητές σου και στηρίξτε τα Προγράμματα Βοήθειαςστη διεύθυνση:https://www.unicef.gr

Επίλεξε από τα δεξιά τη σωστή απάντηση.Πάτησε με το ποντίκι "Έλεγχος Απάντησης" να δεις τα αποτελέσματα σχετικά με το τι σημαίνει 'Ειρήνη" και τι 'Πόλεμος"


-Αν ο πόλεμος είχε μορφή πώς θα τον ζωγράφιζες;

-Πώς θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε παντού ειρήνη;Γράψε μια έκθεση σχετικά.

-Τι είναι το Νόμπελ ειρήνης;

-Αναζήτησε στη σελίδα της unicef στη διεύθυνση https://www.unicef.gr και βρες πότε διακρίθηκε η unicef με το Νόμπελ ειρήνης;
δουλειά
εργατιά
χαρά
σχολείο
χαμόγελα
οικογένεια
ταυτότητα
αισοδοξία
φόβος
βία
καταστροφή του περιβάλλοντος
δυστυχία
απανθρωπιά
κίνδυνος εξαφάνισης
κάποιων φυτών και ζώων
ψυχαγωγία
ανασφάλεια
μίσος
πρόοδος
θάνατος
γενοκτονία
πυρηνικά
φιλία
δικαιώματα
δημιουργία
σεβασμός στον συνάνθρωπο
ανθρώπινες
σχέσεις
πόνος
κακοποίηση
υποσιτισμός
συμμετοχή
ανάπτυξη