Οι εμβολιασμοί

To Περιβολάκι μας
Αποστολίδου Γεσθημανή

  
Πατώντας το βελάκι, επίλεξε τη λέξη που ταιριάζει σε όλα τα κενά και μετά πάτησε "Έλεγχος Απάντησης" να δεις τη βαθμολογία σου.
Οι εμβολιασμοί αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες δημόσιας . Κάθε χρόνο οι αποτρέπουν περίπου 2-3 εκατομμύρια από διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη και ιλαρά, επικίνδυνες που πλήττουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά.
Η UNICEF και οι συνεργάτες της στηρίζουν τα προγράμματα εμβολιασμών σε περισσότερες από 100 για να βοηθήσουν όλα τα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
Κάθε χρόνο θα μπορούσαν να σώζονται οι 1,5 εκατομμυρίου παιδιών αν είχαν σε εμβόλια. Τα φτωχότερα και τα πιο παιδιά εξαιρούνται
συστηματικά από τους εμβολιασμούς που ζωές παρότι είναι αυτά που τους χρειάζονται περισσότερο. Τα προγράμματα εμβολιασμών δεν υλοποιούνται επαρκώς κάτι το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την επιβίωση και την ευημερία των . Στις που έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές πολιτικές και οικονομικές δεσμεύσεις, έχουν και περισσότερα επιτυχώς με την χρήση . Οι εμβολιασμοί είναι κρίσιμης για όλα τα παιδιά όπου και αν ζουν, είτε σε χώρες χαμηλού, μεσαίου ή εισοδήματος.

https://www.unicef.gr/