ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
 «Η ΓΚΟΥΡΑ»
ΕΔΡΑ  ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
e-mail: nouli.mitropoulou@gmail.com
ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΝΕΣΤΟΡΟΣ 62, ΙΛΙΟΝ. ΤΚ  131 22
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 
fax 210 2623 728        ΚΙΝΗΤΟ   697 243 99 90


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 













Σας καλωσορίζουμε στην Ιστοσελίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου  "Η ΓΚΟΥΡΑ"



ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ


        

Το Σάββατο 9/6/2018 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο <<Η Γκούρα>> Ηραίας Αρκαδίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σερβαίων Αρκαδίας,  η εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος, την οποία ο πρόεδρος και το Δ.Σ αποφάσισαν να την αφιερώσουν στην μνήμη του Ηλία Χειμώνα και έγινε στο χωριό Αράπηδες  εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.  Τιμήθηκε ο άνθρωπος, ο επιστήμονας μα πάνω από όλα ο πατριώτης, ένας ακόμα Οραματιστής του Ομίλου για την ανάδειξη του φαραγγιού της Γκούρας και  ο πρώτος γραμματέας.


                                        Πριν ξεκινήσει η Εκδήλωση, τελέστηκε Τρισάγιο
                                        στο μνήμα του ΗλίαΧειμώνα από τον αιδεσιμότατο
                                        π. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο εφημέριο Αετοράχης.

 

 Αυτό το μικρό χωριό που βρίσκεται στην αγκαλιά  της Φραζινέτας,   είναι ένα μπαλκόνι με θέα το φαράγγι  της Γκούρας , με έντονο πράσινο και πυκνή βλάστηση.
 Εκεί πάνω στη μικρή πλατεία στο προαύλιο του Αγίου
Κωνσταντίνου κάτω από τον ίσκιο της αιωνόβιας  βελανιδιάς, που ατενίζει τον μακρινό ορίζοντα, ξεκίνησε η εκδήλωση- αφού προηγήθηκε τρισάγιο εις μνήμη του Ηλία Χειμώνα- με το καλωσόρισμα από τη Γραμματέα σε όλους του παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ομίλου Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συμμετοχή του στην εκδήλωση, τον πατέρα Ιωάννη (Εφημέρο Αετοράχης),τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γαβρά Δημήτρη(από Λουτρά) καθώς και τους τοπικούς εκπροσώπους των χωριών Σέρβου κ. Ρουσιά Ιωάννη,  Λυσσαρέας κ. Παναγόπουλο Γεώργιο, Λουτρών κ. Κολιόπουλο Γεώργιο και Ράφτη κ. Μητρόπουλο Γεώργιο.

            Τον πρώτο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος με αυτά τα λόγια:

     Αγαπητοί φίλοι πρώτ' απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια εμείς ....
 
            
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 

 

Παίρνοντας τον λόγο η αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Ελένη Χριστοπούλου- Θανοπούλου, η οποία ήταν η πρώτη που μαζί με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε) κ. Ανδρέα Αντωνόπουλο και κ. Θύμιο Αποστολόπουλο, πίστεψαν στο όραμα της ανάδειξης του φαραγγιού της Γκούρας λέγοντας τα εξής:  Το Δ.Σ. του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου<<Η  ΓΚΟΥΡΑ>> με ομόφωνη αποφασή του τιμά τον αείμνηστο Ηλία Χειμώνα ιδρυτικό μέλος και τον πρώτο Γραμματέα του Ομίλου...

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ


               

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Αναστάσιος Κουμουτσάρης μίλησε για την δυσεύρετη προσωπικότητα και  το ήθος του Ηλία Χειμώνα λέγοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να γίνει και αυτός ένας από τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου και σήμερα βρίσκεται στη θέση του προέδρου. Στη συνέχεια διάβασε επιστολή για την ΄Ημέρα Περιβάλλοντος΄ από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (Ο. Φ. Ο. Ε. Σ. Ε.) κ. Βασίλη Κατσαντώνη.    

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Κοσμήτορας  του Ομίλου κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος  ο οποίος τόνισε την δυνατή προσωπικότητα και το κοινωνικό έργο του αείμνηστου Στρατιωτικού Ιατρού Ηλία Χειμώνα που δυστυχώς για όλους εμάς έφυγε τόσο νωρίς και το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο. Είχε να δώσει τόσα πολλά όχι μόνο στον Όμιλο αλλά και σε όλη την περιοχή καταγωγής του.  Μακάρι να είμαστε άξιοι συνεχιστές των ονείρων του.

Έπειτα ο αντιπρόεδρος  του Συνδέσμου Σερβαίων κ. Ιωάννης Ν. Βέργος μίλησε για τον Ηλία Χειμώνα ο οποίος είχε διατελέσει επί επτά συνεχή έτη πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων και για την ακούραστη κοινωνική προσφορά του τόσο στο χωριό μα πιο πολύ στους πατριώτες που όταν ζητούσαν τη βοήθειά του την έδινε απλόχερα και χωρίς δισταγμό!

                                                         

Τη μεγάλη του συγκίνηση για την απουσία του Ηλία Χειμώνα εξέφρασε ο Ιωάννης Καλογεράς εκπαιδευτικός με τον  οποίο ήταν φίλοι και συμμαθητές. Ανάφερε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος,......
  

                                                         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ κ.  ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

 

Οι ομιλίες έκλεισαν με την γραμματέα του Ομίλου Νούλη Μητροπούλου- Λιακοπούλου να εκφράζει τη συγκίνησή της για έναν  Άνθρωπο  που δεν είχε δυστυχώς την τύχη να τον γνωρίζει
προσωπικά αλλά έχει την τιμή να βρίσκεται στον Όμιλο της Γκούρας και να διατελεί τα ίδια καθήκοντα στο όραμά του.
Θέλω να πιστεύω τόνισε πως θα προσπαθήσω να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι για την αξιοποίηση του φαραγγιού μας.

Αμέσως μετά διάβασε τον <<ΟΡΚΟ ΜΑΣΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ>> από το βιβλίο  (με τίτλο ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ - ΣΟΣ) του εκπαιδευτικύ Θεοφάνη Η. Παπαχατζή από Ελάτη Αρκαδίας

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ "ΟΡΚΟΣ" ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Με το πέρας των ομιλιών προσφέρθηκε παραδοσιακό γεύμα που είχαν  με αγάπη ετοιμάσει
        η Δήμητρα Χειμώνα (αδερφή του Ηλία Χεμώνα )
        ο συζυγός της Γιάννης Τσαντήλας
       
και ο Φώτης Παναγόπουλος (από Αράπηδες) με ντόπια προϊόντα,
    προσφορά του Ομίλου ΄΄Η Γκούρα΄΄  και του Συνδέσμου Σερβαίων.

Ευχαριστούμε το μέλος μας Ιωάννη Μπόρα για την γευστικότατη γραβιέρα που μας πρόσφερε καθώς και τον ειδ. γραμματέα Γιώργο Ιωαννίδη που με προθυμία πάντα βιντοσκοπεί τις εκδηλώσεις μας και είναι υπεύθυνος της ιστοσελίδας μας.

Εδώ να προσθέσουμε ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας  καλέστηκαν να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος κοντά στο φαράγγι μας στην όμορφη Αρκαδία αλλά δυστυχώς και οι δύο εκδηλώσεις συνέπεσαν την ίδια ημέρα.

Ευχή όλων μας του χρόνου η εκδήλωση αυτή του ΟΦΟΕΣΕ να γίνει στο φαράγγι μας.

Για το Δ.Σ. η  γεν. γραμματέας

Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου

Αναρτήθηκε 11-6-2018



Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας :
  21-Σεπ-2019 15:47 +0300








ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΟΥΡΑ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

.


 

 

 



 
         

Στείλτε το μήνυμά σας στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση nouli.mitropoulou@gmail.com 
Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά (τουλάχιστον κάθε μήνα)

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας 21-Σεπ-2019 15:47 +0300