ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
 «Η ΓΚΟΥΡΑ»
ΕΔΡΑ  ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
e-mail: nouli.mitropoulou@gmail.com
ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΝΕΣΤΟΡΟΣ 62, ΙΛΙΟΝ. ΤΚ  131 22
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 
fax 210 2623 728        ΚΙΝΗΤΟ   697 243 99 90


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 













Σας καλωσορίζουμε στην Ιστοσελίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου  "Η ΓΚΟΥΡΑ"

 


                                                                                                         1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                      2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                     5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ            7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ             8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΓΚΟΥΡΑ" 10/7/2010

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "ΜΑΝΑ ΓΗ"

     (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ)
   (ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "ΜΑΝΑ ΓΗ" ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010)

 

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Ηραίας «Η ΓΚΟΥΡΑ» στις 10/7/2010, ώρα 8.30 μ.μ. πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εκδήλωση 1ο Φεστιβάλ μουσικής  «ΜΑΝΑ ΓΗ» στη συμβολή των φαραγγιών της Γκούρας και του ποταμού Τουθόα Γορτυνίας», υπό την αιγίδα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας (ΤΕΔΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) με μεγάλη επιτυχία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε  πρωινή πεζοπορία στο δεύτερο μισό τμήμα του Φαραγγιού της Γκούρας (μήκους 7,5 χιλ. περίπου) δηλαδή από το γεφύρι Λυσσαρέας, ανάμεσα στα χωριά Λυσσαρέα και Κοκκινοράχη, μέχρι τη συμβολή του με το ποτάμι Τουθόα ή Λαγκαδινό Ρέμα.  Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 9.30 π.μ. και περιλάμβανε βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση του φαραγγιού από ειδικευμένο συνεργείο που είχε καλέσει ο Όμιλος «ΓΚΟΥΡΑ» καθώς και χαρτογράφηση και προσηματοδότηση του φαραγγιού από τριμελή ομάδα του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) ύστερα από πρόσκληση του Ομίλου και της κοινής απόφασης που είχε ληφθεί το Μάρτιο 2010 στην συνάντηση που είχε το Δ.Σ.. του Ομίλου με τον Πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας (ΤΕΔΚΑ) κ. Γεώργιο Μπαρούτσα και με το Δ.Σ. του ΣΑΟΟ. Την παραπάνω ομάδα συνόδεψαν μέλη του Ορειβατικού Ομίλου «ΓΚΟΥΡΑ» και από το Δ.Σ η γραμματέας Μαρίνα Διαμαντοπούλου και το μέλος Δημήτρης Μαρκόπουλος, συγκροτώντας συνολικά μια πεζοπορική ομάδα περίπου 20 ατόμων. Τους καλεσμένους ειδικούς καθώς και τους υπόλοιπους πεζοπόρους καλωσόρισε και ευχαρίστησε η Αντιπρόεδρος κυρία Ελένη Θανοπούλου, η οποία περπάτησε μαζί τους στο αρχικό τμήμα. Η πεζοπορία τελείωσε το μεσημέρι στη συμβολή της Γκούρας με το ποτάμι Τουθόα και στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία αφού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ντόπιους και επισκέπτες. Παρατέθηκε γεύμα για τους πεζοπόρους δίπλα στο ποτάμι, με σπιτικά φαγητά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Δ.Σ. του Ομίλου «ΓΚΟΥΡΑ».

Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε η κεντρική εκδήλωση, το 1ο Φεστιβάλ μουσικής «ΜΑΝΑ ΓΗ» στη συμβολή των Φαραγγιών της Γκούρας και του ποταμού Τουθόα. Ήταν μια εκδήλωση για τη φύση και τους νέους. Η προσέλευση του κόσμου-όλων των ηλικιών- ήταν πολύ μεγάλη, υπερίσχυσε όμως η συμμετοχή της νεολαίας. Όλη η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε έναν άνετο χώρο, ακριβώς δίπλα από το ποτάμι, διαμορφωμένο κατάλληλα με φροντίδα του Δήμου Τροπαίων, ο οποίος φρόντισε και τη βελτίωση του υπάρχοντος χωματόδρομου 5 χιλ. περίπου, που οδηγεί εκεί από το χωριό Αετορράχη, καθώς και τη διάθεση των απαιτούμενων τραπεζοκαθισμάτων.

Παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας (ΤΕΔΚΑ) και Δήμαρχος Τρικολώνων κ. Γ. Μπαρούτσας, ο Δήμαρχος Τροπαίων κ. Ι. Παπασταματίου, ο Δήμαρχος Λαγκαδίων κ. Ε. Κούλης, ο Δήμαρχος Βυτίνας κ. Ι. Σακελλαρίου, ο Νομαρχ.. Σύμβουλος κ. K. Γιαβρούμης, ο Νομαρχ. Σύμβουλος κ. Ι. Γιαννόπουλος, ο Δημ .Σύμβουλος του Δήμου Τροπαίων κ. Δ. Κουτσιαράς, ο Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Ηραίας κ. Α. Μπόρας, ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ κ. Π. Γιαννόπουλος, ο πρώην κοινοτάρχης Λουτρών κ. Δ. Γαβράς. Τους χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση απέστειλαν ο δικηγόρος-πολιτευτής κ. Γ. Παπαηλιού και ο πολιτευτής κ. Χ. Αποσκίτης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών συμβουλίων.

Από το Δ.Σ. του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ» ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Ευθ. Αποστολόπουλος, η Αντιπρόεδρος και Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Ηραίας κ. Ε. Θανοπούλου, η γραμματέας κ. Μ. Διαμαντοπούλου και τα μέλη Δ. Μαρκόπουλος και Ι. Ν. Βέργος. Δυστυχώς ασθένησε ξαφνικά και δεν παραβρέθηκε το μέλος του Δ.Σ. Θαν. Παπαθεοδώρου ο οποίος ήταν και μέλος της οργανωτικής ομάδας της εκδήλωσης.

Η κ. Ε. Θανοπούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε, ειδικά τη νεολαία, αναφέρθηκε στους λόγους πραγματοποίησης της εκδήλωσης και ευχαρίστησε την ΤΕΔΚΑ και τον κ. Γ. Μπαρούτσα καθώς και το Δήμο Τροπαίων και τον κ. Ι. Παπασταματίου. Κατόπιν ο Πρόεδρος κ. Αποστολόπουλος μίλησε για το Φαράγγι της Γκούρας, τα αξιοθέατα που διαθέτει και τη σπουδαιότητα του για τη περιοχή, κάλεσε δε τους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ κ. Μπαρούτσας απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, συνεχάρη τον Όμιλο για τη δραστηριότητα του και πρόσθεσε ότι η ΤΕΔΚΑ υποστηρίζει ανάλογες προσπάθειες. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τροπαίων κ. Παπασταματίου με πολύ καλά λόγια για την πρωτοβουλία του Ομίλου «ΓΚΟΥΡΑ» που συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής.

 Η βραδιά συνεχίστηκε με το φεστιβάλ μουσικής, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μελωδίες της προτίμησης τους. Μελωδικοί ήχοι έντεχνης μουσικής, ροκ μπαλάντας και πηγαίας αυθεντικής περουβιανής μουσικής από ζωντανό μουσικό συγκρότημα σε τραγούδια της φύσης, του δάσους, του ποταμού και της μάνας γης παντρεύονταν αρμονικά με τους ήχους από το θρόισμα των φύλλων των πανύψηλων λεύκων και το κελάρυσμα του νερού που κυλούσε ήρεμα στο ποτάμι.

Έγινε προβολή  ταινιών με θέμα τις ομορφιές του φαραγγιού και περιήγηση στα χωριά της Ηραίας καθώς και προβολή φωτογραφικού υλικού από τις εξορμήσεις του Ομίλου στο Φαράγγι της Γκούρας.
Στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ παίχτηκε χορευτική λαική και δημοτική μουσική προς τέρψιν των θεατών όπου διασκέδασαν με τη ψυχή τους. Έγινε λαχειοφόρος αγορά και κληρώθηκαν δώρα όπως:

 α)

διήμερη κρουαζιέρα για 4 ζευγάρια (8 άτομα) με δύο ιστιοπλοϊκά σκάφη, στα νησιά του Αργοσαρωνικού,  προσφορά των Γιαν. Παπαθεοδώρου από Αετορράχη Γορτυνίας και Μιχ. Ηλιάδη φίλου του Ομίλου,
 

β)

4 διήμερα με διαμονή και πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα 2 διήμερα στο ξενοδοχείο στα Λουτρά Ηραίας, προσφορά του κ. Γιαν. Παπανάστου, φίλου του Ομίλου, το 1 διήμερο στο ξενοδοχείο 4 αστέρων «ΕΝΤΕΝ ΜΠΗΤΣ»  στην Ανάβυσσο προσφορά του συμπατριώτη μας από τη Ριζοσπηλιά Γορτυνίας κ. Φώτη Παναγόπουλου και 1 διήμερο στον παραδοσιακό ξενώνα «ΛΟΥΣΙΟΣ» στη Δημητσάνα προσφορά του κ. Μίμη Λάμπρου, φίλου του Ομίλου.

Επίσης, στους εκδρομείς, προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά. Η εκδήλωση έκλεισε αργά τη νύχτα. Όμως, για μια μεγάλη παρέα νεαρών και όχι μόνο, η βραδιά συνεχίστηκε ρομαντικά μέχρι σχεδόν το ξημέρωμα αφού, καθισμένοι δίπλα στο νερό του ποταμού, με λιγοστό φως και υπό τους ήχους της κιθάρας και του φλάουτου του μουσικού συγκροτήματος, τραγούδησαν όλοι μαζί  μελωδικά τραγούδια. 

Το Δ.Σ. του Ομίλου «ΓΚΟΥΡΑ» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης (ΤΕΔΚΑ, Δήμο Τροπαίων, ορειβατική ομάδα ΣΑΟΟ,  μέλη και φίλους του ομίλου που προσέφεραν εθελοντική εργασία, επαγγελματίες που προσέφεραν τα δώρα), τους καλεσμένους εκπροσώπους φορέων και όλους τους συμμετέχοντες που ήρθαν από τα γύρω χωριά.

 (Σημείωση: Φωτογραφικό υλικό από την  εκδήλωση θα προστεθεί σε λίγες μέρες).


                                                                                                         1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                      2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                     5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ            7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ             8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ


 




Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας :
  21-Νοε-2021 17:26 +0200








ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΟΥΡΑ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

.


 

 

 



 

Στείλτε το μήνυμά σας στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση nouli.mitropoulou@gmail.com 
Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά (τουλάχιστον κάθε μήνα)

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας 21-Νοε-2021 17:26 +0200