ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
 «Η ΓΚΟΥΡΑ»
ΕΔΡΑ  ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
e-mail: nouli.mitropoulou@gmail.com
ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΝΕΣΤΟΡΟΣ 62, ΙΛΙΟΝ. ΤΚ  131 22
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 
fax 210 2623 728        ΚΙΝΗΤΟ   697 243 99 90


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 













Σας καλωσορίζουμε στην Ιστοσελίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου  "Η ΓΚΟΥΡΑ"

 


                                                                                                         1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                      2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                     5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ            7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ             8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ


4ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  << ΜΑΝΑ  ΓΗ  >>
     

 Στις 10 Αυγούστου 2014 και κάτω από την πανσέληνο πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ του Φυσιολατρικού Ορειβατικού και Πεζοπορικού Ομίλου << Η Γκούρα >>, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας με την συνεργασία του Ομίλου στον ειδυλλιακό χώρο του Αγ. Παντελεήμονα  που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Παλούμπα – Σαρακίνι . Ανέλπιστη και συγκινητική υπήρξε η προσέλευση του κόσμου που τίμησαν την βραδιά  περίπου 500 – 600 άτομα. Για πρώτη φορά στο ιστορικό του Φεστιβάλ αλλά και στην Ηραία γενικότερα ο Όμιλος με την επιμέλεια της γραμματέως (Νούλη Μητροπούλου- Λιακοπούλου) παρουσίασε δρώμενο με θέμα <<Αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής ζυμαρικών και γνέσιμο ρόκας >>ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές τις οποίες έραψε ο όμιλος. Η συμβολή και η πολύτιμη βοήθεια που υπήρξε από τα <<κορίτσια>> του Παλούμπα και του Σαρακινίου  ήταν ιδανική για παράδειγμα προς μίμηση! Επίσης ο μπουφές που ετοίμασαν και πρόσφεραν γυναίκες από τα γύρω χωριά με προϊόντα της <<μάνας γης>> όπως(ρεβυθοκεφτέδες, μπριάμ, κολοκυθοκεφτέδες, κορφάδες,τσιγαρίδα μπουγάτσα-παραδοσιακό ψωμί- χαλβάς με αλεύρι, γαλατόπιτες κι άλλα)ήταν νοστιμότατος και έγινε ανάρπαστος! Υπήρξε επίσης  πάγκος με βότανα και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού της περιοχής μας.   Για όσους τώρα δεν νήστευαν  ο πατριώτης μας Κώστας Καλλιντέρης  τους ετοίμασε το νοστιμότατο σουβλάκι του και καλά παγωμένα αναψυκτικά και μπύρες για να μην είναι κανείς δυσαρεστημένος.

Μεγάλη χαρά και τιμή για τον Όμιλο ήταν και η παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών, Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος Κος Βασίλης Κατσαντώνης  όπου στο χαιρετισμό του τόνισε την ιδιαιτερότητα  του χώρου και την ομορφιά του. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ομίλου Κος Τάσος  Κουμουτσάρης  καλωσόρισε  τους πατριώτες και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους . Εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου απεύθυνε τους χαιρετισμούς του διότι λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί η αντιδήμαρχος και μέλος του ομίλου μας Κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου- Τρουπή. Επίσης η αντιπρόεδρος του Ομίλου Κα Ελένη Θανοπούλου καλωσόρισε και ευχήθηκε σε όλους μας καλή διασκέδαση! Όλα τα μέλη του Δ.Σ παρευρίσκοντο και βοηθούσαν εθελοντικά ο καθένας όπως μπορούσε αλλά ειδικότερα ο έφορος του πεζοπορικού τμήματος  και πρόεδρος του συλλόγου Σαρακιναίων Ηραίας Κος Δημήτρης Μαρκόπουλος ήταν η ψυχή του φεστιβάλ όπου για όλα τα προβλήματα είχε την λύση!

Για την τεράστια επιτυχία που είχε το Φεστιβάλ  συνέλαβε και το αηδόνι της Γορτυνίας, Νάντια Καραγιάννη όπου μαζί με το συγκρότημά της μας χάρισαν μια ονειρεμένη βραδιά!

Επίσης το Δ.Σ του ομίλου θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει  τα <<κορίτσια>> που πήραν μέρος στα δρώμενα καθώς και τους τραγουδιστές μας Γιάννη Νικολόπουλο από Παλούμπα  και Τάκη Λιακόπουλο από Σαρακίνι   Ηραίας όπου συνόδεψαν το δρώμενο με την μελωδική τους παραδοσιακή φωνή τους.  

Τα ονόματα των <<κοριτσιών >> του δρώμενου είναι:

Αναστασία Γκίνη - Ασημακοπούλου    (Παλούμπα)

Φρόσω       Αλεξανδράκη                          (  » »  )

Νίκη           Νικολοπούλου                         (  » »  )

Αντωνία      Γιώτη                                      (  » »  )

Αγγελική    Αργυροπούλου                        (  » »  )

Αθηνά         Λιακοπούλου                        ( Σαρακίνι)

Μαρίκα      Μαρκοπούλου                        (  » »  )

Ζωή            Αθανασοπούλου                      (  » »  )

Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και ας ευχηθούμε όλοι και του χρόνου να ανταμώσουμε σε αυτόν τον ευλογημένο και υπέροχο τόπο και.. να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του….
 

Επίσης στις 12/8/2014 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εκδρομή του ομίλου από την έδρα της στου

Παλούμπα για Πηγές Λάδωνα- Σπήλαια Λιμνών με φαγητό και ξεκούραση στο πεστροφείο.  Ο σκοπός αυτής της εκδρομής ήταν οι σχέσεις να δυναμώσουν η ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών καθώς και νέες ιδέες ανάπτυξης του τόπου μας και αυτό επιτεύχθηκε με τους καλύτερους οιωνούς διότι ακούστηκαν 48-50 γνώμες όσοι και οι εκδρομείς που αγκάλιασαν από τα γύρω χωριά μας  αυτή την εξόρμηση. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν  την χαρούμενη και οικογενειακή  ατμόσφαιρα που επικράτησε από το πρώτο λεπτό της αναχώρησης μας και ολοκληρώθηκε  με την επιστροφή μας το απόγευμα με τραγούδια από τα δικά μας πλέον αηδόνια (Τάκης Λιακόπουλος, Γιάννης  Νικολόπουλος,  Αλέξανδρος  Λιακόπουλος, Κούλα Αργυροπούλου) και όλους τους άλλους που ακολουθούσαν τον ρυθμό τους!

Στις 18/8/2014 είχε προγραμματιστεί περίπατος ο οποίος μετατέθηκε για τις 22/8/2014 όπου έγινε στα μονοπάτια της γκούρας και της γύρω περιοχής  όπου και έγινε με καλή προσέλευση περιπατητών  παρόλο την αλλαγή της ημερομηνίας. Κατά τις 7 π.μ στον  Αγ. Παντελεήμονα ήρθαν από του Παλούμπα, το Σαρακίνι και την Λυσσαρέα και ξεκίνησανμε δύο διαδρομές τις οποίες είχε φροντίσει να σηματοδοτήσει και να καθαρίσει ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Μαρκόπουλος ο οποίος ήταν και ο οδηγός μαζί με τον ταμία του ομίλου Μιχάλη Ζουμπουρλή και τον Ηλία Λιακόπουλο που βοήθησαν όπου χρειαζόταν.   Οι πιο τολμηροί και δεινοί πεζοπόροι κατευθύνθηκαν στο μονοπάτι Αγ. Παντελεήμονας – Αγ.Τριάδα- Μύλος του Θύμιου  ενώ οι υπόλοιποι από Αγ. Παντελεήμονα – Αγ.Τριάδα-   και ανέβασμα στο μονοπάτι για Λυσσαρέα όπου και με τον ερχομό όλων των περιπατητών η γραμματέας του ομίλου  μαζί με την Εύη Δρακοπούλου και την Κική Δρακοπούλου τους περίμεναν με χαμόγελο και δροσερό νερό. Στην συνέχεια  και αφού ξεκουράστηκαν λίγο τους προσφέρθηκε στο παραδοσιακό καφενείο της Λυσσαρέας καφεδάκι, τσιπουράκι , τηγανίτες(από την Νούλη)και σπιτική χορτόπιτα από την υπεύθυνη του καταστήματος Άννα.  Τα χαμόγελα και οι ευχές όλων για περισσότερες τέτοιες εξορμήσεις μας έδωσαν δύναμη στην  συνέχιση των προσπαθειών μας για αναζήτηση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων!

Καλό φθινόπωρο σε όλους
      εν αναμονή των νέων φθινοπωρινών εξορμήσεων του Ομίλου << Η Γκούρα>>

                                                          Για το Δ.Σ

                        η γραμματέας Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου

 Αναρτήθηκε 4-9-2014


                                                                                                         1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                      2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                     5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ            7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ             8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ




Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας :
  21-Νοε-2021 17:26 +0200








ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΟΥΡΑ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

.


 

 

 



 

Στείλτε το μήνυμά σας στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση nouli.mitropoulou@gmail.com 
Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά (τουλάχιστον κάθε μήνα)

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας 21-Νοε-2021 17:26 +0200