ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
 «Η ΓΚΟΥΡΑ»
ΕΔΡΑ  ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
e-mail: nouli.mitropoulou@gmail.com
ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΝΕΣΤΟΡΟΣ 62, ΙΛΙΟΝ. ΤΚ  131 22
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 
fax 210 2623 728        ΚΙΝΗΤΟ   697 243 99 90


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 













Σας καλωσορίζουμε στην Ιστοσελίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου  "Η ΓΚΟΥΡΑ"


                                                                                                         1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                      2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                     5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ            7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ             8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ


7ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  << ΜΑΝΑ  ΓΗ  >>

   

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, το καθιερωμένο Φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ» στον περιβάλλοντα χώρο του Αγ. Παντελεήμονα, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Παλούμπα και Σαρακίνι Ηραίας, από τον Φυσιολατρικό Όμιλο «Η ΓΚΟΥΡΑ» υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του.

ΣΤΙΣ 08,30 ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Στην αρχή της βραδιάς ο Όμιλος με την συνεργασία της συμπατριώτισσας μας από το Παλούμπα, Δήμητρας Κουλουρά- Συμεωνίδου και της κόρης της Κωνσταντίνας οργάνωσε δρώμενο με την παραγωγή παραδοσιακού σαπουνιού εξηγώντας βήμα-βήμα στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία την οποία άκουγαν και ρωτούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο τέλος πήραν δείγμα από το φρέσκο σαπούνι. 

   ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ

Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Αναστάσιος Κουμουτσάρης ευχαριστώντας και καλωσορίζοντας όλους για την θεαματική συμμετοχή τους τονίζοντας ότι ο Θεσμός του Φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ» συνεχώς αναβαθμίζεται με την βοήθεια των μελών του Ομίλου και του Δήμου Γορτυνίας. Επίσης μετέφερε τους φυσιολατρικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Σωματίων(Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε) κ. Βασίλη Κατσαντώνη ο οποίος είναι λάτρης του τόπου μας και είχε προγραμματίσει να μας τιμήσει με την παρουσία του αλλά για προσωπικούς λόγους το ανέβαλε.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
κ. ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΡΗΣ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του Ομίλου και μεταξύ των άλλων είπε ότι στόχος του Ομίλου είναι η υλοποίηση της ώριμης μελέτης που έχει συνταχθεί από τον Δήμο στο καινούργιο ΕΣΠΑ, ώστε το φαράγγι να μην το επισκέπτονται δύο –τρία σωματεία το χρόνο αλλά πολλά περισσότερα. Το φαράγγι μαζί με τον Πύργο του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες. Έτσι μπορούν να λειτουργήσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις και να αναπτυχθεί ο τόπος μας. Η φύση δίνει υγεία, δύναμη και ζωή στον άνθρωπο. Μόνο μέσα σε μια ανόθευτη φύση μπορούν να επιζήσουν οι νέοι μας, να βρουν δουλειά διαφυλάττοντας και την Εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Επίσης ενημέρωσε ότι μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου είναι και η ενημέρωση των νέων το πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και πως να χρηματοδοτηθούν από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό τον σκοπό έχει προγραμματίσει στις 18/08/21017 ενημερωτική ημερίδα στο Πύργο του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα από ειδικούς επιστήμονες και κάλεσε όλους να την παρακολουθήσουν.

  Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 κ.
ΕΛΕΝΗ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η γραμματέας του Ομίλου Νούλη Μητροπούλου- Λιακοπούλου καλωσόρισε τους πατριώτες και τους φίλους τους τόπου μας καθώς και τον αντιδήμαρχο Ηραίας κ.Διονύση Παασκευόπουλο, τον κ. Κώστα Καλύβα εκδότη της εφημερίδας «Γορτυνία» τον κ.Βασίλη Κουτρουμάνο διακεκριμένο φωτορεπόρτερ ,τους εκπρόσωπους των όμορων χωριών, τον κ. Πέτρο Ζούνη πολιτευτή του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α , το συγκρότημα του Παναγιώτη Αγγελακόπουλου στο τραγούδι και τον Κώστα Γιαννακόπουλο στο κλαρίνο. Τόνισε και αυτή την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης του φαραγγιού για ασφαλή περιήγηση, διότι αυτό θα σημάνει την αρχή μια νέας τουριστικής κίνησης .Όπως είναι γνωστό τέτοιες περιοχές σαν τη δική μας τις επισκέπτονται συνήθως άνθρωποι καλλιεργημένοι που αναζητούν την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει λαχειοφόρος αγορά με δώρα προσφερόμενα από τους επαγγελματίες του τόπου μας αλλά και από αγορά του Ομίλου προς ενίσχυση του ταμείου του για την πραγματοποίηση περισσότερων δράσεων.

Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 κ. ΝΟΥΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η πρόεδρος της Δ.Η.Κ.Ε.Γ και μέλος του Ομίλου Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή όπου τόνισε ότι ο Δήμος Γορτυνίας προσπαθεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των δημοτών και να επιλύει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους για τον τόπο μας και μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ιωάννη Γιαννόπουλου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραβρίσκεται μαζί μας αλλά μας εύχεται Καλή διασκέδαση. Επίσης ευχαρίστησε την πρωτοβουλία του Ομίλου να συλλέξει τρόφιμα ,ρουχισμό και άλλα είδη καθημερινής ανάγκης τα οποία προσφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες και μη του αγώνα δρόμου και εδόθησαν στην υπηρεσία του Δήμου Δ.Η.Κ.Ε.Γ για την σωστή διαχείρισή τους.

  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
Δ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
 ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΚΕΓ
ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΡΓΟΣ

Σε αυτό το σημείο το Δ.Σ του Ομίλου οφείλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που με την εθελοντική τους προσφορά βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου Ψάρι –Λυκούρεση καθώς και η εκδήλωση το βράδυ στον Αγ.Παντελεήμονα και αυτό ας είναι η αρχή για πιο πολλές ομαδικές και δημιουργικές δράσεις στον τόπο μας και όχι μόνο.

 


Ευχαριστούμε θερμά :

Τον Σύλλογο Λυκουρεσαίων για την ευγενική χορηγία τους στην αγορά για τα καπελάκια όσων συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου καθώς και για την τελετή απονομής των μεταλλίων στη πλατεία του χωριού τους.

Την Αδελφότητα των Ψαραίων για την ευγενική χορηγία τους στην αγορά των μεταλλίων.

Τον Ιωάννη Ν. Μπόρα επαγγελματία γενικού εμπορίου στην Τρίπολη για την δωρεάν διάθεση των φρεσκοκατεψυγμένων χυμών Ροδιού και Μήλου σε όλους μας στον τερματισμό καθώς και την προσφορά του στη λαχειοφόρο με ένα δοχείο φέτα και ένα κεφάλι γραβιέρα.

Τον Ηλία Αγγελακόπουλο ο οποίος διατηρεί παραδοσιακή ταβέρνα στο Ράφτη και πρόσφερε ενάμιση λίτρο τσίπουρο.

Τον Χαρ. Μπαξεβάνο από Δημητσάνα ο οποίος πρόσφερε από το παραδοσιακό εργαστήριό του «Ο ΛΟΥΣΙΟΣ» ένα ταψί μπακλαβά.

Τον Τάκη Λάμπρου ιδιοκτήτη του ξενώνα ΄΄ ΛΟΥΣΙΟΣ΄΄ στην Δημητσάνα για την προσφορά των δύο διανυκτερεύσεων έως τέλος Οκτωβρίου.

Τον Μιχάλη Κότσικα από Λουτρά Ηραίας ο οποίος πρόσφερε ένα κιλό μέλι από την παραγωγή του.

  • Και του χρόνου περισσότεροι με υγεία αγαπητοί μας πατριώτες και φίλοι του τόπου μας!!!

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ                                  

    ΝΟΥΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  •  

     


                                                                                                             1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                      2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                                                                     5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ                                 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ            7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ             8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΑ ΓΗ




    Copyright © December 2011
    Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά

    Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας :
      21-Νοε-2021 17:26 +0200








    ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΟΥΡΑ
    ΣΕ ΑΛΛΕΣ
    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

    .


     

     

     



     

    Στείλτε το μήνυμά σας στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση nouli.mitropoulou@gmail.com 
    Copyright © December 2011
    Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά (τουλάχιστον κάθε μήνα)

    Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας 21-Νοε-2021 17:26 +0200