Την επόμενη φορά που θα επιλέξετε την "Άσκηση 3" δεν θα εμφανιστούν οι ίδιες ακριβώς ερωτήσεις
1 / 10
Όταν ένας εκπαιδευτικός ετοιμάζει μια παρουσίαση (Power Point) για μια διδασκαλία, ποιες από τα παρακάτω τεχνικές μπορεί να χρησιμοποιήσει;
Στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, τι δεν ισχύει από τα παρακάτω;
Στα πλαίσια του Πληροφορικού (ή ψηφιακού) Γραµµατισµού, επιθυµείτε να καλλιεργήσετε στους µαθητές σας µια κριτική στάση απέναντι στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται όταν πλοηγούνται στο ∆ιαδίκτυο. Παρακάτω αναφέρονται µερικά από τα κριτήρια µε τα οποία µπορούµε να εκτιµήσουµε διάφορες παραµέτρους και χαρακτηριστικά ιστοσελίδων και ιστοχώρων στο ∆ιαδίκτυο. Ποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά θεωρούνται ως τα πλέον σηµαντικά για την αξιολόγηση ενός ιστοχώρου ή µιας ιστοσελίδας;
Ποια από τα παρακάτω είναι μειονεκτήματα της χρήσης συστημάτων e-Learning
Οι πιο συνηθισµένες πολυµεσικές εφαρµογές που προορίζονται για την εκπαίδευση, περιλαµβάνουν ψηφιακό περιεχόµενο για ένα συγκεκριµένο θέµα, το οποίο διατίθεται σε µια ποικιλία µορφών (για παράδειγµα ως κείµενο ή υπερκείµενο, µε µορφή βίντεο ή δυναµικών αναπαραστάσεων – animations – ως ηχητικό ντοκουµέντο). Στις εφαρµογές αυτές δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα πλοήγησης – µε πολλούς τρόπους. Οι εφαρµογές αυτές περιλαµβάνουν ακόµη και µια σειρά ασκήσεων κλειστού τύπου, στις οποίες ο χρήστης πληροφορείται για τις επιδόσεις του. Ποιο είδος διδασκαλίας θεωρείτε ότι είναι περισσότερο ασύµβατο µε τη διδακτική λογική που περιγράφεται παραπάνω;
Διδασκαλία που στηρίζεται στην ανακαλυπτική µάθηση.
Ανοιχτή διδασκαλία µε βάση τα διαθεµατικά σχέδια εργασίας (projects).
Διδασκαλία οργανωµένη µε τη θεωρία της καθοδήγησης των µαθητών και της παροχής πληροφοριών.
Οι βασικές αλλαγές οι οποίες έχουν συντελεστεί στον τοµέα της ανθρώπινης µάθησης με την ευρύτατη διάδοση του διαδικτύου είναι...
Οι µαθητές δυο σχολείων της ίδιας περιοχής, που δεν είναι όµως γειτονικά αλλά σχετικώς αποµακρυσµένα µεταξύ τους, αποφασίζουν να υλοποιήσουν από κοινού ένα σχέδιο εργασίας (project) εκµεταλλευόµενοι τις επικοινωνιακές δυνατότητες που διανοίγονται µε τη χρήση των ΤΠΕ. Πιο συγκεκριµένα, οι µαθητές πρόκειται να κάνουν µια συνδυασµένη έρευνα που αφορά σε ορισµένα πολιτισµικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους και να δηµοσιοποιήσουν τα αποτελέσµατα αλλά και όλο το πρωτογενές υλικό τους στο ιστοχώρο του κάθε σχολείου. Το ερώτηµα που τίθεται σχετίζεται µε τον καλύτερο ασύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος προσφέρεται δηλαδή περισσότερο, για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου εργασίας. Καλείστε να επιλέξετε εκείνο τον τρόπο που προσφέρεται περισσότερο, σύµφωνα µε τα όσα αναφέρονται παραπάνω.
Χρήση πινάκων ανακοινώσεων ή ιστοσελίδων, σε κάθε σχολείο, στις οποίες είναι δυνατόν να αναρτώνται τα σχετικά ντοκουµέντα από κάθε εξουσιοδοτηµένο µαθητή.
Χρήση συνεργατικών εργαλείων επικοινωνίας όπως τα wikis.
Συνδυασµένη χρήση επεξεργασίας κειµένου, για την προετοιµασία ντοκουµέντων και αποστολή στην άλλη οµάδα µαθητών µε τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου.
Η βασική διαφορά μεταξύ ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου CMS (Content Management System) και ενός συστήματος διαχείρισης μάθησης LMS (Learning Management System) είναι:
Στο πρώτο μπορεί να γίνει αποτίμηση της απόδοσης και ενεργοποίησης του μαθησιακού υλικού, στο δεύτερο δεν μπορεί.
Το CMS υποστηρίζει καλύτερα μακροπρόθεσμες συνεδρίες οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση, ενω το LMS υποστηρίζει έναν αριθμό από σύντομα επιμορφωτικά γεγονότα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα επιμόρφωσης.
Στο δεύτερο υπάρχει επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών στο πρώτο δεν υπάρχει.
Το ένα έχει τη δυνατότητα εγγραφής σπουδαστών, το άλλο δεν έχει.
Από τις παρακάτω αντιστοιχίσεις ανάµεσα σε κατηγορίες προγραµµάτων και µεθόδων διδασκαλίας µε την αντίστοιχη θεωρία µάθησης: συµπεριφορισµό (Σ) ή κονστρουκτιβισµό (Κ), εντοπίστε την ορθή.
Όταν ένας εκπαιδευτικός ετοιμάζει ένα κείμενο με τη βοήθεια του επεξεργαστή κειμένου, για να το χρησιμοποιήσει σε μια διδασκαλία, ποια από τα παρακάτω σημεία πρέπει να έχει υπόψη του: