ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ

 

 

 

ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΘΕΑΣΗ ISS ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ HUBBLE

O ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΣΤΡΟΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 

    2ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ       

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας Ο Πήγασας στο χώρο του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και πάλι μεγάλη, αν και ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου.

Την Παρασκευή το σχολείο άρχισε με την ηλιακή παρατήρηση και συνεχίστηκε με τις ομιλίες των Δραμινών επιστημόνων κ. Ιωαννίδη Γιώργου, Κοβλακά Κωνσταντίνου καθώς και του δρ. Τομπουλίδη Χαρίτονος. Λόγω της καταιγίδας δεν μπόρεσε να γίνει η νυχτερινή παρατήρηση.

Το Σάββατο το Σχολείο συνεχίστηκε με τις ομιλίες των κ. Τσιάρα Άγγελου και Τζιτζιμπάση Παρασκευά, που μας χαροποίησαν για έναν επιπλέον λόγω καθώς κατάγονται από το νομό μας και συμμετείχαν σε Ολυμπιάδες Αστρονομίας. Στη συνέχεια ακολούθησαν πειράματα Χημείας από τους μαθητές του Λυκείου Καλαμπακίου και Φυσικής από τους μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου.

Το διήμερο του 2ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας έκλεισε με τη θεατρική παράσταση του Γυμνασίου με Λ.Τ. Νικηφόρου Ένας ουρανός μ αστέρια Αξέχαστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Η πραγματοποίηση του 2ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας μας γεμίζει με χαρά καθώς συνδυάζει την επιστημονικότητα με την εκλαϊκευμένη γνώση και τη βιωματική μάθηση και δίνει αφορμή για να συνυπάρξουν εκδηλώσεις που προάγουν την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Αφίσα της εκδήλωσης

Φωτογραφίες της εκδήλωσης

 

   

1o Θερινό Σχολείο Αστρονομίας    

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-6-2013 με μεγάλη επιτυχία  το 1o Θερινό Σχολείο Αστρονομίας που διοργάνωσε ο σύλλογος μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και το Δήμο Παρανεστίου , στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Νικηφόρου. Κατά τη διάρκεια του σχολείου πραγματοποιήθηκαν  πειράματα φυσικής, έγινε μελέτη και επίδειξη  ηλιακών ρολογιών και τηλεσκοπίων, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα Ουρανογραφίας καθώς και αστροπαρατήρηση με το νέο 12ιντσο καινούργιο τηλεσκόπιο του συλλόγου.

Η ανταπόκριση του κοινού στην προσπάθεια αυτή μας κάνει να σχεδιάζουμε από τώρα το επόμενο σχολείο, εμπλουτισμένο σε θεματολογία και με μεγαλύτερη διάρκεια. 

 

Αφίσα της εκδήλωσης

Φωτογραφίες της εκδήλωσης

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 Last modified: 02/01/20.