η πληροφορικη

στην εκπαιδευση


Υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΕΑΕΗΥ

Λογισμικό ΕΑΕΗΥ

Για να υλοποιήσετε τους αλγορίθμους που διδάσκεστε στο μάθημα "Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ" μπορείτε:

 

  1. Να μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.pseudoglossa.gr/ και να "τρέξετε" τους αλγορίθμους σας on line.
  2. Να κατεβάσετε το αντίστοιχο λογισμικό από εδώ.

ΔΙΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 

(http://users.sch.gr/alkisg/downloads/) :

Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης αλγορίθμων σε μορφή ψευδοκώδικα, ειδικά σχεδιασμένο για τη ΓΛΩΣΣΑ προγραμματισμού που διδάσκεται στα πλαίσια των μαθημάτων Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ και Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (ΑΕΠΠ) της Β' και Γ΄ Γενικού Λυκείου αντίστοιχα. Είναι εγκεκριμένος από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως κατάλληλος για εργαστηριακή χρήση στη Β/θμια εκπαίδευση και έχει διατεθεί σε όλα τα σχολεία μέσω του πακέτου Αλγοριθμική και Προγραμματισμός του ΥΠΔΒΜΘ.

Αυτή είναι η "σταθερή" (όχι beta) έκδοση του Διερμηνευτή. 


 

Για να υλοποιήσετε τα διαγράμματα ροής που διδάσκεστε στο μάθημα "Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ" μπορείτε να κατεβάσετε το παρακάτω πρόγραμμα::

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΡΟΗΣ

(http://www.ecedu.upatras.gr/flowchart/Overview.htm) : 

Το προτεινόμενο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο αποσκοπεί – μέσω της εντρύφησης με την αλγοριθμική και τον προγραμματισμό – στην καλλιέργεια της αναλυτικής σκέψης και συνθετικής ικανότητας των μαθητών, στην ανάπτυξη ικανοτήτων μεθοδολογικού χαρακτήρα, στην καλλιέργεια της αυστηρότητας της διατύπωσης και της έκφρασης. Στόχος δεν είναι η εκμάθηση κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας προγραμματισμού και για το λόγο αυτό το προτεινόμενο ψηφιακό περιβάλλον δεν αντιστοιχεί σε κάποιο από αυτά των γλωσσών.