Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 17:53

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αρχαιολογικο μουσείο Ρόδου

Ιωάννη το κτίριο ήταν το νοσοκομείο της πόλης και το δεύτερο μεγαλύτερο κτίσμα του νησιού.  Ο Μέγας Μάγιστρος Φλαβιανός, που κυβέρνησε την περίοδο 1421-37, κληροδότησε δέκα χιλιάδες δουκάτα για την ανέγερση ενός "ξενοδοχείου", όπως αναφέρεται στην διαθήκη του, στα Ελληνικά. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1485, υπό την διακυβέρνηση του Μέγα Μαγίστρου Πιέρ ντ' Ωμπυσόν. Η εσωτερική αυλή του κτιρίου, που θυμίζει την αυλή του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, λίγο παραπάνω, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα Βυζαντινής και μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και θυμίζει την τεχνοτροπία των μεγάλων κτιρίων στην Ιταλία και την Γαλλία. 

Το άγαλμα του καθιστού λέοντα, που βρίσκεται στην αυλή, μεταφέρθηκε εδώ από το νεκροταφείο της πόλης, στην δεκαετία του 1920, από τους Ιταλούς κυβερνήτες των Δωδεκανήσων. 

Το Μουσείο περιέχει μαρμάρινα γλυπτά από την περίοδο των Ιπποτών, αγάλματα και μετώπες από την ύστερη Κλασσική και την Ελληνιστική περίοδο 4ος και 3ος αιώνες π.Χ., αγάλματα και αντικείμενα με θέμα την Αφροδίτη, κλπ. Ανάμεσα στα εκθέματα, τα πιό ενδιαφέροντα είναι η κεφαλή του Θεού Ηλίου και οι αίθουσες με τα πήλινα ευρήματα από την Ιαλυσσό.. 

 

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Εορτολόγιο

Ρολόι