Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ......

   Το αρχαιότερο μέλος της οικογένειας, όσο φτάνουν οι πληροφορίες των απογόνων, φαίνεται να είναι ο Παναγιώτης και μάλιστα τότε λεγόταν Τριπιτσίδης.   Το όνομα Τριπιτσίδης υπάρχει στην Αθήνα και κάποια στιγμή θα επιδιώξω επαφή μαζί του. Το πιθανοτερο είναι ο Παναγιώτης να γεννήθηκε και να πέθανε στην Κερασούντα.   

Ο Αναστάσιος Τριπιτζίδης και η γυναίκα του Θεοδώρα, έκαναν πέντε παιδιά.

  Το Χαράλαμπο, την Παρθένα, την Ελένη, το Γιάννη (1913) και το Δημήτρη. 

(Μόνο ο Χαράλαμπος εγκαταστάθηκε στα Κασσιτερά αφού πρώτα έζησε για κάποιο διάστημα στα Λευκόγεια Δράμας. Τον αναζήτησα και βρήκα τα εξής στοιχεία στους ονομαστικούς καταλόγους της ΕΑΠ: [Τριπιτζίδης Χαράλαμπος του Αναστασίου - Ακδάγ Μελεκλή Κερασούντας - Α.Μ. 82590].  Πέθανε σε ηλικία 41 ετών όταν ακόμη οι κάτοικοι του χωριού ζούσαν εκεί πριν εγκατασταθούν στις Σάπες (1947).  Υπολογίζεται ότι έζησε μεταξύ 1887 - 1928).

   Η Παρθένα παντρεύτηκε τον Κωνσταντινίδη ... στον Καλαμώνα Δράμας.

-------------------------------------------------------

 Κάποια σημαντικά έγγραφα με ιστορική αξία, παρουσιάζω σε μια άλλη σελίδα. Έχουν σχέση με κάποιες δηλώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας που έγιναν στην Ελλάδα, αλλά αφορούν τον τόπο που γεννήθηκαν οι πρόγονοι της οικογένειας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΡΙΠΙΤΖΙΔΗ

  Στοιχεία έχω για το μεγαλύτερο γιο Χαράλαμπο Τριπιτζίδη, που κι αυτός γεννήθηκε στην Κερασούντα. Είχε πέντε παιδιά. Τον Αθανάσιο, τη Δέσποινα, το Δημήτρη, τον Παναγιώτη και το Γιάννη.

Ο Αθανάσιος Ρεφειάδης [1907/1987] και η Θεοδώρα Πουλίδου (αδερφή Γεωργίου Χατζηραφαήλ) είχαν πέντε παιδιά. Το Χαράλαμπο [1928-2008], τον Παναγιώτη, τη Σεβαστούλα, τον Ηρακλή [1932-2013] και τον Κωνσταντίνο [1950-2009].

Η Δέσποινα Ρεφειάδου, παντρεύτηκε στο Θρυλόριο το Σάββα Φωτιάδη και είχαν πέντε παιδιά. Τη Μαρίκα, τη Φρειδερίκη, την Αντιγόνη, το Λάζαρο και την Αρχοντούλα.  

Ο Δημήτρης Ρεφειάδης και η Δαμάσκω έκαναν δυο παιδιά. Το Χαράλαμπο και τη Χριστίνα, η οποία κατοικεί εδώ και χρόνια στις Η.Π.Α.

Ο Παναγιώτης Ρεφειάδης και η Σοφία Σαρηγιαννίδου (Μηλέα Φερών),  έκαναν τέσσερα παιδιά, την Ειρήνη, τη Δήμητρα, τη Σουλα και τον Χαράλαμπο (Λάλο ).

Ο Γιάννης Ρεφειάδης (1913 - 1947) και η Όλγα, (1912-2008), έκαναν πέντε παιδιά: Την Κυριακή, το Νικόλαο, την Ευσεβία, τον Κωνσταντίνο (Τάκη)[1934-1981] και την Ελευθερία.  Το 1947, οι αντάρτες του ΔΣΕ τον πήραν από το σπίτι κι έκτοτε κανείς δεν έμαθε την τύχη του. Μαρτυρίες λένε ότι τον σκότωσαν στα βουνά των Κασσιτερών.

  ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΡΕΦΕΙΑΔΗ 

   Ο Χαράλαμπος Αθαν. Ρεφειάδης (1928-2008) με τη Θεοδώρα, έκανε δυο παιδιά: τον Αθανάσιο και τον Πέτρο. ( Ο πρώτος ζει στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος στις Σάπες).

  Ο Παναγιώτης Αθαν. Ρεφειάδης (  ), με την Ειρήνη, έκαναν τέσσερα παιδιά. Τον Αθανάσιο, τη Δέσποινα, τη Θεοδώρα και τη Μαρία.

Η Σεβαστούλα Αθαν. Ρεφειάδη (1943-2014)  με   τον Ιωάννη Γκέλιο. (Δασοχώρι Σερρών), έκαναν δυο παιδιά, το Θόδωρο και το Βαγγέλη.    

 Ο Ηρακλής Αθαν. Ρεφειάδης (1932-2013) με την Ευδοξία, έκανε ένα παιδί, το Γιάννη.

Ο Κων/νος Αθαν. Ρεφειάδης (1950-2009) με την Ελένη έκανε δυο παιδιά, τη Βούλα και το Βαγγέλη.


ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΡΕΦΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

 Η Μαρίκα ζει στις Σάπες. Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Κωφίδη. Απέκτησαν τρία παιδιά,  τη Φανή,  Αικατερίνη (Κατίνα) και το Σάββα. 

 Η Φρειδερίκη, ζει στους Υφαντές Ροδόπης κι έχει δυο παιδιά, το Στέφανο και το Σάββα.

 Η Αντιγόνη, ζει στο Θρυλόριο, αλλά και στην Αθήνα. Δεν έκανε παιδιά.

 Ο Λάζαρος ή Λάκης, ζει στην Κομοτηνή κι έχει τρία κορίτσια, τη Δέσποινα, την Ελένη και τη Γεωργία.

 Τέλος, η Αρχοντούλα μένει στο Θρυλόριο κι έχει τρία κορίτσια, την Κωνσταντινιά, τη Φωφώ και τη Δέσποινα.

 Φωτογραφίες από τις οικογένειες  "Ρεφειάδη"...


1941: από το Αλβανικό Μέτωπο. Με την κήρυξη του πολέμου ο Γιάννης Ρεφειάδης, το 1940, μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες, μόλις κλήθηκε από την πατρίδα, παρουσιάστηκε στο 29ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κομοτηνή και σε λίγες ημέρες ξεκίνησαν για το μέτωπο του πολέμου, όπου και έλαβε μέρος στις μάχες του ελληνικού στρατού μέχρι τον Απρίλιο του 1941. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην Αλβανία και την έστειλε ο ίδιος με αλληλογραφία στη γυναίκα του Όλγα. Ο χρωματισμός οφείλεται σε επεξεργασία φωτογράφου, όταν δόθηκε από την εγγονή του Όλγα για μεγέθυνση.

Ο Γιάννης Ρεφειάδης (1913 - 1947 ! ) και η Όλγα, (1912-2008), έκαναν πέντε παιδιά: Την Κυριακή, το Νικόλαο, την Ευσεβία, τον Κωνσταντίνο (Τάκη)[1934-1981] και την Ελευθερία. Το 1947, εποχή του Εμφυλίου Πολέμου, οι αντάρτες του ΔΣΕ, τον πήραν από το σπίτι του παρά τη θέλησή του και έκτοτε κανείς δεν έμαθε κάτι για τη ζωή του!   Το 1947, οι κάτοικοι των Κασσιτερών σε μια νύχτα εγκατέλειψαν το χωριό τους και ήρθαν στις Σάπες. Το ίδιο έκανε και η κυρα-Όλγα, με τα πέντε παιδιά της! Το Νίκο, την Κυριακούλα, τον Τάκη, την Ευσεβία (Σαία) και τη μικρότερη κόρη, την Ελευθερία. Με πολλούς κόπους και στερήσεις μεγάλωσε η γυναίκα αυτή τα παιδιά της, αλλά τους δίδαξε την εντιμότητα και το σεβασμό. Η κυρα-Όλγα απέδιδε την αρπαγή και εξαφάνιση του άντρα της στην ασέβεια των εθίμων! Για τους πόντιους, έλεγε, πρωτοχρονιά ήταν η 1η Σεπτεμβρίου κι επειδή η ίδια δεν τήρησε το έθιμο εκείνη τη χρονιά, η μοίρα την τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο!     (Αρχείο Όλγας Ρεφειάδου).


Σάπες,  γύρω στο 1960. Από το γάμο του Ανδρέα Φεσατίδη και Ευσεβίας Ρεφειάδου, η τρίτη κατά σειρά κόρη του Γιάννη και της Όλγας. Κουμπάρος και κουμπάρα ο Ευάγγελος και Άννα Κοναξή


Πιθανόν στα Κασσιτερά, στις 14 Οκτωβρίου 1937, ο Θανάσης Ρεφειάδης, τριάντα χρόνων τότε, μαζί με το Γιώργο Χατζηραφαήλ, αδερφό της γυναίκας του Θεοδώρας, ο οποίος κρατάει κι ένα όπλο, μάλλον κυνηγετικό!  (Αρχείο: Χαρ. Ρεφειάδη).


Δυο φωτογραφίες που σχετίζονται μεταξύ τους. Στην επάνω εικονίζεται σε Δελτίο Ταυτότητας της εποχής του 1941, λίγους μήνες πριν από τη Βουλγαρική Κατοχή, ο Πέτρος Ουρεϊλίδης. Γεννήθηκε το 1881 στην Κερασούντα και ήρθε πρόσφυγας μαζί με τους υπόλοιπους συντοπίτες του το 1926. Τόπος κατοικίας οι Κασσιτερές. Με τη γυναίκα του Ελένη,   έκανε τέσσερα παιδιά. (Βασίλειο, Φεβρωνία, Δέσποινα και Θεοδώρα).  Ο Πέτρος Ουρεϊλίδης έφυγε από τη ζωή, ακόμη την εποχή που ζούσαν στα Κασσιτερά. Στην κάτω φωτογραφία μια από τις κόρες του η Θεοδώρα, σύζυγος Χαράλαμπου Ρεφειάδη. Η Θοδώρα σήμερα ζει στις Σάπες και είναι αυτή που μου έδωσε πολλές από τις φωτογραφίες της σελίδας και   τις πληροφορίες. 


1971: Ο Αθανάσιος Χαρ. Ρεφειάδης (1907-1987) και η Θεοδώρα Πουλίδου (αδερφή Γεωργίου Χατζηραφαήλ) είχαν πέντε παιδιά. Το Χαράλαμπο [1928-2008], τον Παναγιώτη, τη Σεβαστούλα, τον Ηρακλή [1932-2013] και τον Κωνσταντίνο [1950-2009].    Τον μπαρμπαθανάση τον γνώριζα από μικρό παιδί. Πολλές φορές ερχόταν στο σπίτι μας, πότε για παρέα με τον πατέρα μου και πότε για να κάνει κάποιες δουλειές. Ήταν καλός τεχνίτης και εξαίρετος άνθρωπος.  (Αρχείο: Παναγιώτη Ρεφειάδη).


Οικογένεια Χαράλαμπου Ρεφειάδη. Ο Χαράλαμπος (1928-2009) ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Θανάση Ρεφειάδη. Ο Χαράλαμπος παντρεύτηκε τη Θεοδώρα ...   και απέκτησαν δυο αγόρια. Το Θανάση και τον Πέτρο. Οι τρεις φωτογραφίες που υπάρχουν πιο πάνω, είναι από τους γάμους των μελών της οικογένειας.   Του πατέρα Χαράλαμπου, γύρω στα 1954, και των παιδιών του Θανάση και  Πέτρου. (Αρχείο Χαράλαμπου Ρεφειάδη).


Σάπες γύρω στα 1969 με '70. Συγκέντρωση και αναμνηστική φωτογραφία συγγενών, φίλων και γειτόνων στην αυλή του Χαράλαμπου Ρεφειάδη. Από τη Θοδώρα, μητέρα του Πέτρου Ρεφειάδη, έλαβα τις εξής πληροφορίες. Κάποιος Γιάννης Τσακιρίδης, από την Ελασσόνα, διέθετε τουριστικό πούλμαν. Εκείνη την εποχή, συγκέντρωσε όλους τους συγγενείς του από την Ελασσόνα και τους έφερε στις Σάπες για να γνωριστούν μεταξύ τους και μετά όλοι μαζί πήγαν στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσουν τη γιορτή των "Ανθεστηρίων", που γινόταν την εποχή εκείνη. Αυτό είναι με λίγα λόγια το ιστορικό αυτής της φωτογραφίας. Από τα πρόσωπα που εικονίζονται αναγνωρίστηκαν οι: 

(καθιστοί): Γιώργος Χατζηραφαήλ, (συγγενής),  Θανάσης Ρεφειάδης, Ελένη Βεζυρίδου (Χοταμανίδου), Γιώργος Χατζεϊπίδης, Αναστασία Ουρεϊλίδου. Πίσω: Κούλα Χατζηραφαήλ, Χαράλαμπος, Πέτρος, Θοδώρα Ρεφειάδου. Τα υπόλοιπα πρόσωπα είναι συγγενικά της οικογένειας, όπως προανέφερα.  (Αρχείο: Χαρ. Ρεφειάδη).


Τα αδέρφια Παναγιώτης και Κωνσταντίνος, παιδιά του Αθανασίου Ρεφειάδη. Ο Παναγιώτης έζησε με την οικογένειά του στις Σάπες, ενώ ο Κωνσταντίνος εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, μετά το 1970, όπου και δημιούργησε εκεί τη δική του οικογένεια. Σήμερα και οι δυο δεν βρίσκονται εν ζωή. (αρχείο Χαρ. Ρεφειάδη).


1963: Πρωτομαγιά στα Κασσιτερά. Πρόσωπα συγγενικά τιμούν τη μέρα της πρωτομαγιάς με το πιο αγαπημένο έθιμο. Το ψήσιμο του οβελία, που απ΄ ότι φαίνεται έχει ολοκληρωθεί και η μυρωδιά του έχει απλωθεί στην καταπράσινη φύση. Εικόνα γνωστή σε όλους μας.  Το ψήσιμο έχει αναλάβει ο Νίκος Ρεφειάδης του Ιωάννη. Η γυναίκα με την άσπρη μαντήλα είναι η γυναίκα του Ζαχάρω, που κρατάει στα πόδια της τη μικρή Τασούλα Φεσατίδου, κόρη της Ευσεβίας Ρεφειάδου Φεσατίδου, αδερφή του Νίκου. Στο κέντρο η Θοδώρα σύζυγος Χαράλαμπου Αθαν. Ρεφειάδη. Στα δεξιά της πιθανόν ο μικρός Πέτρος (δεν φαίνεται από τους καπνούς) και δίπλα ο μεγάλος της γιος Θανάσης. Τα υπόλοιπα πρόσωπα δεν τα έχω αναγνωρίσει. Πιθανόν συγγενικά της Θοδώρας. (Αρχείο: Γιώργου Ψωμιάδη)... 


Σάπες 12 Απριλίου 1964:  Οι εξαδέλφες Σεβαστούλα, (κόρη Αθανασίου Ρεφειάδη) με την Ελευθερία (κόρη του Γιάννη Ρεφειάδη).    Η Σεβαστούλα Αθαν. Ρεφειάδη (1943-2014)  παντρεύτηκε με   τον Ιωάννη Γκέλιο. (Δασοχώρι Σερρών), έκαναν δυο παιδιά, το Θόδωρο και το Βαγγέλη. Η  Ελευθερία Γιάννη Ρεφειάδου, αργοτερα έφυγε στη Γερμανία.  (Αρχείο φωτό: Γιώργου Ψωμιάδη).


Ιούνιος 1966: Ο Τάκης φοίτησε στο δημοτικό σχολείο, αλλά δεν προχώρησε τις σπουδές του, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας έξυπνος μαθητής. Μάλιστα, όταν ο δάσκαλός του έμαθε την πρόθεση της μάνας να διακόψει τα μαθήματα στο σχολείο, την κάλεσε και της είπε πως θα ήταν κρίμα να μη συνεχίσει το σχολείο, γιατί τα "παίρνει" τα γράμματα με το πρώτο! Η μάνα όμως δεν τον άκουσε, αφού η ανάγκη για επιβίωση ήταν επιτακτικότερη. Κι έτσι βγήκε από μικρός στο μεροκάματο. Σε προσχολική ακόμη ηλικία πουλούσε κουλούρια στο σχολείο. Έμαθε την τέχνη του οικοδόμου, και σε ηλικία 15 χρόνων και μάλιστα κρυφά από τη μάνα του, άρχισε να μαθαίνει την τέχνη στον γνωστό τότε εργολάβο Θεοδοσιάδη Λάζαρο, που αναλάμβανε μεγάλα για την εποχή έργα. Αναφέρεται το εξής περιστατικό. Γύρω στα 1953, χτιζόταν το οίκημα της "Επιμελητείας" κι ενώ βρισκόταν στα στάδιο της σκεπής, ο εργολάβος αρρώστησε. Τότε κάλεσε τον Τάκη και του ανέθεσε να συνεχίσει αυτός τις εργασίες. Μετά από μέρες, όταν επέστρεψε και είδε τη δουλειά του τον έκανε το "δεξί του χέρι". Η μητέρα του όταν το έμαθε αντέδρασε αρνητικά, όμως αυτός ήταν ήδη αποφασισμένος να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Ασχολήθηκε με τις οικοδομές για χρόνια. Παντρεύτηκε την Αγγέλα με την οποία και απέκτησαν δυο παιδιά, την Όλγα και το Γιάννη. (Αρχείο: Όλγας Ρεφειάδου).


1968: Στο "Δενδράκι". Ο Τάκης με τα δυο του παιδιά, την Όλγα και το Γιάννη, στο "Δεντράκι". Ήταν ένας πολύ στοργικός πατέρας και αγαπούσε τα παιδιά του. Όμως η μοίρα δεν ξέχασε το κακό που έκανε στην οικογένειά του και λες και μίσησε τον καλό αυτό άνθρωπο, τον χτύπησε με τον πιο σκληρό τρόπο. Έχασε τη ζωή του σ΄ ένα ατύχημα στην περιοχή της Μάκρης, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη και πόνο στα πιο αγαπημένα του πρόσωπα!  (Αρχείο: Όλγας Ρεφειάδου).


Σάπες, στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Μια όμορφη φωτογραφία, όπου πέρα από τα πρόσωπα, παρατηρούμε και το πώς ήταν τότε ένα μέρος του κεντρικού δρόμου. Ο δρόμος πίσω είναι η σημερινή οδός Σωκράτους. Η οικία δεξιά ήταν του Δημητρίου Παπαδημητρίου. Αναρτώ αυτή τη φωτογραφία για να παρουσιάσω ένα ακόμη πρόσωπο της οικογένειας Ρεφειάδη. Ο πρώτος από αριστερά είναι ο Νίκος, (1936-2000),  ένα από τα 5 παιδιά του Ιωάννη και της Όλγας Ρεφειάδη. Τα υπόλοιπα αδέρφια του: Κυριακή, Ευσεβία, Τάκης, Ελευθερία.  Εικονίζονται επίσης οι: Παύλος Σιδηρόπουλος, Χαράλαμπος Ρεφειάδης και Παναγής Εμμανουηλίδης. (Αρχείο: Χαρ. Ρεφειάδη).


Πρωτομαγιά στη Γερμανία, γύρω στα 1970.   Στη Γερμανία εγκαταστάθηκαν αρκετά από τα μέλη της οικογένειας του Γιάννη και της Όλγας. Ο Γιάννης, όπως ανέφερα προηγούμενα, χάθηκε το 1947 στις Κασσιτερές, όταν οι αντάρτες τον πήραν από το σπίτι του με τη βία. Έτσι έμεινε ο Όλγα μόνη να μεγαλώσει πέντε παιδιά: Την Κυριακή, το Νικόλαο, την Ευσεβία, τον Κωνσταντίνο (Τάκη)[1934-1981] και την Ελευθερία.  

Στη φωτογραφία βλέπουμε τις 2 αδερφές Ευσεβία και Ελευθερία με την Αγγέλα, σύζυγο του επίσης αδερφού τους Κωνσταντίνου.   Οι μικρές Φεσατίδου Λίτσα, Κωνσταντία και Τασούλα. Η μικρότερη Νεοχωρλή Λίτσα.  (Αρχείο: Όλγας Ρεφειάδου).


Γύρω στα 1978.Φωτογραφία από σύνθεση, της οικογένειας Παναγιώτη και Σοφίας Ρεφειάδη.  Κάτω αριστερά η Δήμητρα μια από τις τρεις κόρες τους (προς το παρόν δεν έχω φωτογραφίες της Ειρήνης και της Σούλας) και βέβαια στο κέντρο ο Χαράλαμπος το μικρότερο παιδί τους περίπου στα 1978 κάτω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σαπών, στην κεντρική πλατεία. [Αρχείο Χαρ. Ρεφειάδη].


Στη φωτογραφία η Μαρίκα, κόρη της Δέσποινας Ρεφειάδου και του Σάββα Φωτιάδη από το Θρυλόριο, με τον σύζυγό της Παναγιώτη Κωφίδη, από μια οικογενειακή γιορτή. Απέκτησαν τρία παιδιά,  την Αικατερίνη (Κατίνα), το Σάββα και τη Φανή. Στη φωτογραφία τα αδέρφια σε διαφορετικές ηλικίες. (Αρχείο φωτό: Φανής Κωφίδου).


Πάσχα στην αυλή του Παναγιώτη Κωφίδη, που ψήνει και το αρνί στη σούβλα. Τη φωτογραφία αυτή επέλεξα γιατί υπάρχει η γιαγιά Δέσποινα Ρεφειάδου, (2η από αριστερά), του Χαράλαμπου από την Κερασούντα. Παντρεύτηκε το Σάββα Φωτιάδη από το Θρυλόριο, όπου και έζησε τα επόμενα χρόνια της ζωής της. Η Μαρίκα (1η αριστερά ήταν ένα από τα 5 παιδιά της. Στη μέση της φωτογραφίας τα εγγόνια της γιαγιάς Φανή και Σάββας Κωφίδης. (Αρχείο φωτό: Φανής Κωφίδου).


Σάπες 1985: Η οικογένεια του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Ρεφειάδη (δεξιά), γιος του Δημήτρη και της Δαμάσκως. Από αριστερά: η Δέσποινα, (σύζυγος) και τα παιδιά του, Ειρήνη,  Ιορδάνης, Χρυσοβαλάντης και Κώστας... (Αρχείο: Χαράλαμπου (Μπάμπη) Ρεφειάδη).


Σελιδομετρητής επισκέψεων

Σελιδομετρητής

Web Hits

O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 Λόγω του όγκου της ύλης, υπήρχαν προβλήματα διαχ/σης της μνήμης από το Η/Υ. Για το λόγο αυτό η σελίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη. 
  Στο Β' μέρος υπάρχουν τα θέματα: (ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) - (ΑΣΧΟΛΙΕΣ) - (ΠΡΟΣΩΠΑ) - (ΕΝΤΥΠΑ).  
  Πατήστε εδώ για το Β' ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    Για την πιο εύκολη αναζήτηση  προσώπων που έζησαν στον τόπο μας με αλφαβητική σειρά.

Αγγελίδης Σταύρ./Αδαμίδης Μ./Αχμέτ Σιαμπάν

Βαλασιάδης Θ./Βασιλειάδης Ηλίας/Βογδανίδης Ι. / Βραδέλης Κ.

Γιαννόπουλος Η./Γιουφτσιάδης Κ./Γουναροπούλου Βεν./

Εξηντάρης Θεολόγος/Ευσταθόπουλος Νικ./ Ευσταθόπουλος Καλ./

Ζαμπογιάννης Θεοδ./

Καραλέξης Σ/Καραμουσαλίδης  Χρ./Καφετζής Α./  Καραβασίλης Βασ/ Κεραμυδάς Γ/Κεχαγιάς Άγγελος/ Κιασήφ Μεμέτ/Κιρκινέζης Ιωάν/Κουσίδης Νικ./ Κυριαζίδης Βασ./

Μπεκιαρίδης Γ./Μπερμπέρ Μεμ/

Λιπορδέζης Γ./

Μαλλίδης Δημ./Μαυρίδης Χαρ./Μπακιρτζής Δημ./  Μπακιρτζής Φωκίων/Μπεκίρ Χουσεΐν/

Νάνος Αλέξιος/

Ουρεϊλίδης Ι./Ουστά Αλή Μουστ/

Παγώνης Κ/Παπαδόπουλος Μιχ./Πάππος Δημήτριος/ Πασχαλιδής Κων./Παυλίδης Ιωάννης/Πέτρογλου Ι./  Πίνιος Ι./Ποάλας Κ./Ποτουρίδης Γαβ./Πρασίδης Αθ.

Ρεφειάδης Παναγ/ Ρούφος Αντ/ Ρωμαΐδης Θωμάς/

Σκαμνός Χρ/ Σκοπιανός Δημ./ Σταυρίδης Αλεξ./

Τσανίδης Στ./Τραμπίδης Πασχ./ Τσιάκος Θ./

Χαρισιάδης Παν./ Χασάν Αλή Γκ./ Χαφούζ Αλή Μεχ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΠΩΝ

Καραθανάσης Δημήτριος - Τσιτσώνης Χρήσ.


ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

============================

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

-ΑΕΤΟΚΟΡΥΦΗ/ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ

-ΑΜΦΙΑ/ΑΡΑΤΟΣ/ΑΡΙΣΒΗ

-ΑΡΣΑΚΕΙΟ/ΑΣΚΗΤΕΣ

-ΔΙΩΝΗ/ΣΤΡΥΜΗ

-ΕΒΡΕΝΟΣ/ΙΑΣΙΟ

-ΚΑΣΣΙΤΕΡΕΣ/ΚΙΖΑΡΙ

-ΚΡΩΒΥΛΗ/ΛΟΦΑΡΙΟ

-ΛΥΚΕΙΟ/ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ

-ΠΡΩΤΑΤΟ/ΧΑΜΗΛΟ

-ΣΑΠΕΣ

Κάλεσμα για συνεργασία

Όσοι από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και έχετε στη διάθεσή σας πληροφοριακό ή φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να μου το στείλετε για να δημοσιευτεί με τα στοιχεία που εσείς επιθυμείτε...
Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Στο όνομα Γιώργος Κεραμυδάς.
Ταχυδρομικά: Δαβάκη 2 - 
Αλεξ/πολη. Τ.Κ. 68100
Τηλεφωνικά:
 2551020230 - 6976233934

Ηλεκτρονικά: 
geokeram@gmail.com