ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΣΕΛΙΔΑ 2
ΣΕΛΙΔΑ 3
ΣΕΛΙΔΑ 4
ΣΕΛΙΔΑ 5
Όλες οι Σελίδες

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 

Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στα σημαντικότερα ελληνικά περιοδικά τα οποία κατά βάση περιέχουν άρθρα για τα Μαθηματικά και τη Μαθηματική Παιδεία σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.  

 

Περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας: ?Ευκλείδης Γ'?: Εξάμηνη έκδοση προβληματισμού και έρευνας στη μαθηματική εκπαίδευση (ΣΧΟΛΙΟ, σύνδεση με ΕΜΕ).

Περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας: ?Αστρολάβος?, Περιοδική έκδοση του Κέντρου Μαθηματικού & Εκπαιδευτικού Λογισμικού (ΚΜΕΛ), (ΣΧΟΛΙΟ, σύνδεση με ΕΜΕ).


Περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας: Μαθηματική Επιθεώρηση, Περιοδική Επιστημονική Έκδοση της Ε.Μ.Ε. (ΣΧΟΛΙΟ, σύνδεση με ΕΜΕ).

Επιστημονική Ένωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών (2009). Αξιοποίηση της Ιστορίας των μαθηματικών στη διδασκαλία των μαθηματικών. Θεσσαλονίκη: Ζήτης, (ΣΧΟΛΙΟ)

Επιστημονική Ένωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών (2011). Η Άλγεβρα και η διδακτική της στη σύγχρονη εκπαίδευση. Θεσσαλονίκη: Ζήτης, (ΣΧΟΛΙΟ).

 

Επιστημονική Ένωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών. (2010). Η Γεωμετρία και η διδακτική της στη σύγχρονη εκπαίδευση. Θεσσαλονίκη: Ζήτης, (ΣΧΟΛΙΟ)


Περιοδικό: το ?φ?. Περιοδική έκδοση επικοινωνίας και διαλόγου στα Μαθηματικά,(ΣΧΟΛΙΟ, σύνδεση με το «φ»).

Περιοδικό της  Ένωσης των Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών (ΕΝΕΔΙΜ): ?ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ?. Αθήνα: Κέδρος.(ΣΧΟΛΙΟ)

 

Περιοδική έκδοση της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος: ?ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ?. Αθήνα: Ατραπός. (ΣΧΟΛΙΟ)

 

Πρακτικά των ετήσιων πανελληνίων συνεδρίων Μαθηματικής Παιδείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), (ΣΧΟΛΙΟ, σύνδεση με ΕΜΕ).

 


Σας προτείνουμε ακόμα:

Τα Διήμερα Διαλόγου για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών οργανώνονται κάθε χρόνο από το 2002 με κύριο στόχο την ανάδειξη και τη συζήτηση επίκαιρων ζητημάτων της μάθησης και της διδασκαλίας των μαθηματικών. Στα εν λόγω Διήμερα συμμετέχουν με προσκεκλημένες ομιλίες γνωστοί ερευνητές της μαθηματικής εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

 

Τα Πρακτικά κάθε Διημέρου κυκλοφορούν σε ειδική έκδοση.

 

Το περιοδικά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:ΜΕΝΤΟΡΑΣ καιΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

 


Τα συνέδρια της ΕΝΕΔΙΜ (ανά διετία)

Το περιοδικό ?ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ? του ΠΤΔΕ ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ.

Το περιοδικό ?ΗΩΣ» του ΠΤΔΕ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ.

Το περιοδικό ?Σύγχρονη Εκπαίδευση»

Το περιοδικό ?Εκπαιδευτικά Θέματα»

Το περιοδικό ?Εκπαιδευτική Κοινότητα»

Το περιοδικό ?Νέα Παιδεία»

Το περιοδικό ?Νεοελληνική Παιδεία».