Ο καιρός

O καιρός σήμερα

Μερικά από Πόρτο Ράφτη

Μερικά από Λέχαιο

Γενικά

Ανάβαση στα βουνά του Πόρτο Ράφτη

Μια μικρή βολτίτσα με 2 μικρά κατσικάκια.

Share

4 comments to Ανάβαση στα «βουνά» του Πόρτο Ράφτη

  • gioutlakis

    Γιώργο, το φυτό που γράφεις κάποιο είδος φτέρης λέγεται Cheilanthes vellea

  • admin

    ευχαριστώ Γιώργο, το είχα βάλει προσωρινά στο σκορπίδι αλλά ήξερα ότι δεν ήταν. Πρέπει να το ξαναβρω γιατί έχω μόνο μία φωτογραφία.

  • pantantonia

    Εχω πάθει την πλάκα μου!Βρήκα τυχαία τη σελίδα ψάχνοντας στο google φωτογραφίες για θυμάρι.Το τελευταίο που περίμενα ήταν να βρω τόσες πληροφορίες για το Πόρτο Ράφτη.Μένω εδώ από τον Αύγουστο και έχω ενθουσιαστεί από τις εξορμήσεις μου στο Βουνό.Ο λόγος που έψαχνα τις φωτογραφίες είναι γιατί έίχα μαζέψει ένα μυρωδικό από το αποίο είναι γεμάτο το βουνό κ ο καθένας μου έλεγε ότι είναι κ κάτι διαφορετικό (θυμάρι,άγρια ρίγανη,θρούμπι)Τελικά μάλλον είναι θυμάρι κεφαλωτό και επιτέλους κατάλαβα γιατί διαφέρει από αυτό που έχω στον κήπο μου (προφανώς vulgaris).Επίσης στη Χαμωλιά βρήκα κάτι άλλο που μου είπαν στο φυτώριο ότι είναι θρούμπι.Αν φυτέψω με ρίζα στον κήπο μου μπορεί να πιάσει?
    Συγχαρητήτρια για την καταπληκτική δουλειά!

  • admin

    Αυτό το κεφαλωτό είναι το πιο καλό και το πιο μυρωδικό, για μένα. Μπορείς να κόψεις ένα κλαράκι από ένα φυτό, διάλεξε ένα απο τα χαμηλά που αναπτύσσονται οριζόντια και έχουν κάθετα παρακλάδια, και φύτεψε το μέσα σε πλούσιο χώμα, οριζόντια με τα κάθετα κλαδάκια να περισσεύουν λίγο απ’ έξω. Και πότιζέ το κάθε μέρα. Η εποχή είναι καλή.
    Αν θέλεις να μου στείλεις φωτογραφίες απο το φυτό στη χαμολιά το εμειλ μου είναι: gpantakis@yahoo.gr.

You must be logged in to post a comment.