Χριστουγεννιάτικη Χιονούλα της Δ΄ τάξης

horizontal rule

 

 

Οι μαθητές/τριες της Δ΄2 τάξης εργαστήκαμε με κέφι μαζί με τη δασκάλα μας κ. Θωμοπούλου Θεολογία και φτιάξαμε για τα Χριστούγεννα ένα νόστιμο γλυκό. Τη "Χιονούλα" ή αν θέλετε "Χιονάτη".

Σας προτείνουμε να φτιάξετε κι εσείς αυτό το γλυκό για τις γιορτές. Είναι πολύ εύκολο και θα ενθουσιαστούν όλοι και όλες μόλις τους το δώσετε να το δοκιμάσουν.

Εμείς πάντως κεράσαμε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες μας, ενώ έγινε ανάρπαστο και από τους/τις συμμαθητές/τριές μας που ήθελαν και δεύτερο κομμάτι.

Γι' αυτό σας δίνουμε τη συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε και θα μας θυμηθείτε. Αφήστε που το καλοκαίρι συνδυάζεται πολύ ωραία και με παγωτό!!!

 

 

    "ΧΙΟΝΟΥΛΑ"

Υλικά:

1 μόρφατ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 φακελάκι κρέμα στιγμής για μιλφέιγ

1 κούπα ινδοκάρυδο

3½ κούπες φρέσκο γάλα

1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ

 

Εκτέλεση:

-  Χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το φρέσκο γάλα

-  Χτυπάμε τη μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα

-  Προσθέτουμε τα 2/3 της "σαντιγί" μόρφατ στο μπολ με την κρέμα στιγμής και ανακατεύουμε

-  Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και είτε τα ανακατεύουμε και αυτά με το μίγμα

    είτε τα στρώνουμε σαν βάση του γλυκού μας

-  Απλώνουμε το μίγμα σε τάπερ και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί

-  Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο

-  Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες, και ...

    η Χιονούλα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

 

       

 

horizontal rule