Αθανασιάδης Χρήστος ΠΕ19

Σχ. Έτος 2017-18

Ασκήσεις με PHP echo , απλοί υπολογισμοί, ποσοστά

 1. Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να εμφανίζει το μήνυμα “Καλωσορίσατε στο siteμας” και από κάτω να εμφανίζεται το μήνυμα “Το ονοματεπώνυμό σας” (ask1_f1.php)
 2. Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή το 5 και σε μία άλλη το 10 να τα προσθέτει χρησιμοποιώντας μία τρίτη μεταβλητή και στη συνέχεια να εμφανίζει το αποτέλεσμα στην οθόνη του υπολογιστή.  Το αποτέλεσμα να είναι με τη μορφή “Το άθροισμα του 5 και του 10 είναι 15”(ask2_f1.php)
 1.  Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή το ονοματεπώνυμό σας και σε μία άλλη μεταβλητή την ηλικία σας και να εμφανίζει το μήνυμα  “Ο μαθητής ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ έχει ηλικία ΧΧ” όπου ηλικία και ονοματεπώνυμο θα πρέπει να εμφανίζονται τα δικά σας.(ask3_f1.php)
 2.  Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή τη βάση ενός τριγώνου 15 και σε μία άλλη μεταβλητή το ύψος ενός τριγώνου 20 και να υπολογίζει και να εμφανίζει το εμβαδόν του . Η εμφάνιση να γίνεται με τη μορφή “Το εμβαδόν τριγώνου με βάση ΧΧ και ύψος  ΧΧ είναι ΧΧ”.(ask4_f1.php)
 3. Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει έναν αριθμό στην ακτίνα Rενός κύκλου και να υπολογίζει και να εμφανίζει το εμβαδόν του (Ε=πR2 )  και το μήκος του (M=2πR) (όπου π=3.14)(ask5_f1.php)
 4. Να βάζει τους βαθμούς 3 τριμήνων, ενός μαθητή Γυμνασίου για ένα μάθημα, σε 3 μεταβλητές και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον ΜΟ του.(ask6_f1.php)
 5.  Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή το μισθό ενός υπαλλήλου και να υπολογίζει και να εμφανίζει τις κρατήσεις του που γνωρίζουμε ότι είναι το 20% του μισθού και τον τελικό μισθό που θα πάρει(ask7_f1.php)
 6. Μία εταιρία μας κάνει έκπτωση επί του αρχικού ποσού των προϊόντων που αγοράσαμε  29%.   Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή το αρχικό ποσό των προϊόντων που αγοράσαμε και να υπολογίζει και να εμφανίζει το ποσό έκπτωσης και το τελικό ποσό που θα πληρώσουμε.(ask8_f1.php)
 7. Μία εταιρία πουλάει ένα συγκεκριμένο τύπο καφετιέρας προς 65€ την κάθε μία. Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή το πλήθος από καφετιέρες που θέλουμε να αγοράσουμε και να υπολογίζει και να εμφανίζει το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε. Στην συνέχεια να βρίσκει το ποσό ΦΠΑ αν γνωρίζουμε ότι ο συντελεστής ΦΠΑ είναι 23% και να υπολογίζει και να εμφανίζει το τελικό ποσό που θα πληρώσουμε.(ask9_f1.php)
 8. Μία αεροπορική εταιρία για ένα συγκεκριμένο ταξίδι χρεώνει κάθε ενήλικο με 100€ εισιτήριο και κάθε παιδί με 65€ εισιτήριο.   Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε μία μεταβλητή το πλήθος των ενηλίκων που θα ταξιδέψουν και σε μία άλλη το πλήθος των παιδιών και να υπολογίζει και να εμφανίζει το συνολικό ποσό που θα πληρώσουμε.(ask10_f1.php)
 9.  Να γράψετε πρόγραμμα σε php το οποίο να βάζει σε 4 μεταβλητές τους βαθμούς των πανελλήνιων μαθημάτων ενός μαθητή (Δύο για τα μαθήματα γενικής παιδείας και δύο για τα ειδικότητας)  και να υπολογίζει και να εμφανίζει τα συνολικά του μόρια. Για να υπολογιστών τα μόρια οι βαθμοί των μαθημάτων γενικής παιδείας πολλαπλασιάζονται επί 1.5 ενώ οι βαθμοί ειδικότητας επί 3.5  . Στο τέλος προστίθενται όλα και προκύπτουν τα συνολικά μόρια.  (οι βαθμοί είναι από 0..200)(ask11_f1.php)

 

 

 

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.