«Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών»

Φύλλο Πληροφοριών & Ασκήσεων 4

Ασκήσεις με PHP εντολές for και while

Σύνταξη εντολής:

for ($i=1; $i<=100;$i=$i+1) {

εντολές

}

Στην αρχή το i είναι 1. Κάθε φορά που εκτελούνται οι εντολές αυξάνει με το βήμα που δίνουμε ($i=$i+1).

Μόλις γίνει 100 εκτελούνται οι εντολές και σταματάει η επανάληψη. Η παραπάνω επανάληψη θα εκτελέσει τις εντολές που είναι μέσα στα {} 100 φορές.

Το { παίζει το ρόλο του begin και το } του end

While (συνθήκη αληθής) {

εντολή1

εντολή2

….

}

Όσο η συνθήκη είναι αληθής επαναλαμβάνονται οι εντολές (1,2 κλπ)

Μόλις γίνει ψευδής σταματάει η επανάληψη και συνεχίζουμε με την επόμενη εντολή του προγράμματος

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

1. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει έναν ακέραιο αριθμό Ν (όπου Ν>0) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα:Σ=1+2+3+…+Ν

2. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει έναν ακέραιο αριθμό Ν (όπου Ν>0) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το παραγοντικό του (Ν!). Δίνεται ότι Ν!=1*2*3….*Ν

3. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει έναν ακέραιο αριθμό Ν (όπου Ν>0) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα Σ=2+4+6+..+(2*Ν)

4. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει έναν ακέραιο αριθμό Ν (όπου Ν>0) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα Σ=12+22+32+….+Ν2

5. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει έναν ακέραιο αριθμό Ν (όπου Ν>0) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα Σ=

6. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει την πλευρά ενός τετραγώνου και μία τελική τιμή. Να υπολογίζει και να εμφανίζει όλα τα εμβαδά αυξάνοντας την τιμή της πλευράς κατά 5 εκ. Και να σταματήσει όταν η πλευρά ξεπεράσει την τελική τιμή.

Υποδείξεις: αν μας δοθεί πλευρά 20 εκ. Και τελική τιμή 34 , να υπολογίζει και να εμφανίζει το εμβαδόν για πλευρά 20, 25,30 εκ.

Τα αποτελέσματα να δίνονται με τη μορφή “Το εμβαδόν τετραγώνου με πλευρά 20 εκ. είναι 400 τετρ.εκ”

7. Να δημιουργήσετε μία φόρμα η οποία να παίρνει δύο ακέραιους αριθμούς α,β και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον ΜΚΔ (μέγιστο κοινό διαιρέτη τους)

Υπόδειξη:

Θα βάλουμε μία επανάληψη όσο και οι δύο αριθμοί είναι >0 να επαναλαμβάνει

αν ο α είναι μεγαλύτερο από τον β ο νέος α είναι το υπόλοιπο του α με το β

αλλιώς ο νέος β είναι το υπόλοιπο του β με τον α

ο ΜΚΔ είναι το α+β

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.