ΦΥΛΛΑΔΙΟ 8

Δομή Ακολουθίας και Επιλογής

Επανάληψη προετοιμασία για εργαστηριακή εξέταση

  1. Να γράψετε πρόγραμμα στη γλώσσα python το οποίο να διαβάζει το βάρος τριών δεμάτων και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμά τους. (ask1f8.py)

  2. Να γράψετε πρόγραμμα στη γλώσσα python το οποίο να διαβάζει το ύψος (σε εκατοστά) 3 παικτών του μπάσκετ και να υπολογίζει και να εμφανίζει το μέσο όρο τους. (ask2f8.py)

  3. Μία εταιρεία πουλάει μόνο ένα είδος υπολογιστή προς 400 € ανά υπολογιστή. Να γράψετε πρόγραμμα στην python το οποίο να διαβάζει το πλήθος των υπολογιστών που θέλουμε να αγοράσουμε και να υπολογίζει και να εμφανίζει το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε.(ask3f8.py)

  4. Ένας υπάλληλος ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας που έχει παίρνει και τον αντίστοιχο μισθό σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Χρόνια υπηρεσίας

Μισθός σε €

0 έως και 9

1200 €

Πάνω από 9 έως και 20

1400 €

Πάνω από 20

1800 €

Να γράψετε πρόγραμμα σε python το οποίο να διαβάζει τα χρόνια υπηρεσίας του υπαλλήλου και να εμφανίζει το μισθό που θα πάρει.(ask4f8.py)

  1. Ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών προσφέρει τα παρακάτω ποσοστά εκπτώσεων, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξει ο πελάτης: Τρόπος πληρωμής

Τρόπος πληρωμής

Ποσοστό έκπτωσης (%)

“ΜΕΤΡΗΤΑ”

20

“ΚΑΡΤΑ”

10

“ΔΟΣΕΙΣ”

0

Να γράψετε έναν αλγόριθμο, ο οποίος:

Γ1. Να διαβάζει με τη χρήση κατάλληλων μηνυμάτων:

α) τη συνολική αξία πριν από την έκπτωση των προϊόντων που αγόρασε ο πελάτης.

β) τον τρόπο πληρωμής.

(Δε χρειάζεται να γίνει έλεγχος ορθότητας τιμών)

Μονάδες 4

Γ2. Να υπολογίζει το ποσό της έκπτωσης ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής.

Μονάδες 6

Γ3. Να εμφανίζει το ποσό της έκπτωσης.

Μονάδες 2

Γ4. Να υπολογίζει και να εμφανίζει το τελικό ποσό πληρωμής.

Μονάδες 4

Γ5. Στην περίπτωση που το τελικό ποσό πληρωμής είναι μεγαλύτερο από 200 , να εμφανίζει το μήνυμα «Κερδίσατε Δώρο». (ask5f8.py)

Μονάδες 4

(ΘΕΜΑ Γ 2015)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.