Εύρεση Μεγίστου και ελαχίστου με προκαθορισμένα βήματα

  1. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει μισθούς 10 υπαλλήλων και να υπολογίζει και να εμφανίζει το μέγιστο μισθό. (ask1fpy)
  2. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει βαθμούς 10 μαθητών και να υπολογίζει και να εμφανίζει το μικρότερο βαθμό. (ask2fpy)
  3. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει το βάρος 20 σακιών με ρύζι και να υπολογίζει και να εμφανίζει το βάρος του ελαφρύτερου και το βάρος του βαρύτερου.(ask3fpy)
  4. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει 30 αριθμούς και να εμφανίζει τον μεγαλύτερο.(ask4fpy)
  5. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει όνομα και τους ψήφους που πήραν 10 μαθητές στις σχολικές εκλογές και να υπολογίζει και να εμφανίζει το όνομα και τις ψήφους του μαθητή με τις περισσότερες. (ask5fpy)
  6. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει τον αριθμό κυκλοφορίας και τα κυβικά εκ 10 αυτοκινήτων και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον αριθμό κυκλοφορίας και τα κυβικά του αυτοκινήτου με τα λιγότερα κυβικά.(ask6fpy)
  7. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει βαθμούς για τα 2 τετράμηνα στο μάθημα της πληροφορικής, για 10 μαθητές και να υπολογίζει και να εμφανίζει το Μέσο όρο του καθενός. Στο τέλος να εμφανίζει το μέγιστο βαθμό από όλους τους μαθητές για το Α’ Τετράμηνο.(ask7fpy)
  8. Μια αεροπορική εταιρεία πρόκειται να δρομολογήσει μία πτήση με αεροπλάνο 100 θέσεων. Τα λειτουργικά έξοδα της πτήσης είναι 5.000€ και όλα τα εισιτήρια έχουν διατεθεί. Η τιμή του εισιτηρίου, που πλήρωσε ο κάθε επιβάτης, μπορεί να κυμαινόταν από 20€ έως και 200€. Να γράψετε στο τετράδιό σας, πρόγραμμα σε Python, το οποίο:

Δ1. Να διαβάζει το όνομα του κάθε επιβάτη .Μονάδες 2

Δ2. Να διαβάζει την τιμή του εισιτηρίου του κάθε επιβάτη (με έλεγχο ορθότητας τιμών). Μονάδες 4

Δ3. Να υπολογίζει τις συνολικές εισπράξεις της εταιρείας από τη συγκεκριμένη πτήση. Μονάδες 3

Δ4. Να υπολογίζει και να εμφανίζει το όνομα του επιβάτη με τη μικρότερη τιμή εισιτηρίου. Να θεωρήσετε, ότι η μικρότερη τιμή είναι μοναδική. Μονάδες 5

Δ5. Να εμφανίζει το μήνυμα «ΚΕΡΔΟΣ», αν οι συνολικές εισπράξεις είναι μεγαλύτερες από τα λειτουργικά έξοδα ή το μήνυμα «ΖΗΜΙΑ», αν οι συνολικές εισπράξεις είναι μικρότερες από τα λειτουργικά έξοδα ή το μήνυμα «ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ», αν είναι ίσα. Μονάδες 6 (ΘΕΜΑ Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.