Επανάληψη με προκαθορισμένα βήματα – σειρές και γινόμενα

  1. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει έναν αριθμό Ν (όπου Ν>=1) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα Σ=1+2+3… +Ν.(ask1fpy)
  2. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει έναν αριθμό Ν (όπου Ν>=1) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το γινόμενο Ν!=1*2*3… *Ν.

Το Ν! Διαβάζεται Ν παραγοντικό. (ask2f14.py)

  1. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει έναν αριθμό Ν (όπου Ν>=1) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα Σ=(1/1)+(1/2)+(1/3)… +(1/Ν).(ask3fpy)
  2. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει έναν αριθμό a και τον εκθέτη του κ (όπου κ>=1) και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον ακ ,χωρίς τη χρήση της συνάρτησης Pow και του τελεστή ** .(ask4fpy)
  3. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει ένα αριθμό Ν (όπου Ν>=1) και να υπολογίζει και να εμφανίζει την έκφραση: A=(1*2*3*….*N)/(1+2+3+…+N)     .(ask5fpy)
  4. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει έναν αριθμό Ν (όπου Ν>=1) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα Σ=1+3+5… +(2*N+1).(ask6fpy)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.