Η εντολή  While με αθροίσματα και μέσους όρους

 

  1. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει μισθούς υπαλλήλων μέχρι να μας δοθεί μισθός αρνητικός και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα και το μέσο όρο τους.(ask1fpy)
  2. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει βαθμούς μαθητών μέχρι να μας δοθεί βαθμός αρνητικός και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον μέσο όρο βαθμολογίας. (ask2fpy)
  3. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει βαθμούς μαθητών μέχρι να μας δοθεί βαθμός αρνητικός και να εμφανίζει το αντίστοιχο μήνυμα όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:
Βαθμός Χαρακτηρισμός
0-9.5 ΚΑΚΩΣ
Πάνω από 9.5 – 13 ΜΕΤΡΙΑ
Πάνω από 13 – 15 ΚΑΛΑ
Πάνω από 15 – 18 ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
Πάνω από 18 ΑΡΙΣΤΑ

(ask3f15.py)

  1. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει Το Ονοματεπώνυμο και το μισθό των υπαλλήλων μιας εταιρείας μέχρι να μας δοθεί για ονοματεπώνυμο η λέξη “TELOS” και να υπολογίζει και να εμφανίζει το άθροισμα και το μέσο όρο τους. (Υποθέτουμε ότι θα μας δοθεί τουλάχιστον ένας)(ask4fpy)
  2. Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει Το Ονοματεπώνυμο και το βαθμό, για το μάθημα της πληροφορικής, των μαθητών μιας τάξης, μέχρι να μας δοθεί για ονοματεπώνυμο η λέξη “TELOS” και να υπολογίζει και να εμφανίζει το Μέσο όρο της τάξης. (ask5fpy)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.