Αρχεία

  1. Να γράψετε πρόγραμμα στην python το οποίο να δημιουργεί ένα νέο αρχείο ask1.txt και μέσα σε αυτό να γράφει σε μία γραμμή το κείμενο ΕΠΑΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και στην επόμενη το ονοματεπώνυμό σας . (ask1f21.py)

  2. Να γράψετε πρόγραμμα στην python το οποίο να δημιουργεί ένα νέο αρχείο ask2.txt. Στη συνέχεια να διαβάζει το ονοματεπώνυμο και το γενικό βαθμό 10 μαθητών και να γράφει στο αρχείο ask2.txt σε ξεχωριστές γραμμές το όνοματεπώνυμο και το γενικό βαθμό του κάθε μαθητή. (ask2f21.py)

  3. Να γράψετε πρόγραμμα στην python το οποίο να δημιουργεί ένα νέο αρχείο ask3.txt. Στη συνέχεια να διαβάζει το ονοματεπώνυμο και το γενικό βαθμό μαθητών μέχρι να μας δοθεί για ονοματεπώνυμο η λέξη «TELOS”» και να γράφει στο αρχείο ask3.txt σε ξεχωριστές γραμμές το όνοματεπώνυμο και το γενικό βαθμό του κάθε μαθητή. (ask3f21.py)

  4. Να γράψετε πρόγραμμα σε python το οποίο να γράφει σε ένα αρχείο ask4.txt του αριθμούς από 0 μέχρι και το 1200, έναν σε κάθε γραμμή. (ask4f21.py)

  5. Να γράψετε πρόγραμμα σε python το οποίο να αντιγράφει το αρχείο ask3.txt (της άσκησης 3) σε ένα νέο αρχείο ask5.txt.(ask5f21.py)

  6. Να γράψετε πρόγραμμα σε python το οποίο να διαβάζει 10 αριθμούς από το πληκτρολόγιο και να τους γράφει σε ένα αρχείο ask6.txt, έναν σε κάθε γραμμή. Στη συνέχεια να ανοίγει το αρχείο για ανάγνωση και να διαβάζει όλους τους αριθμούς και να υπολογίζει και να εμφανίζει το ΜΟ και να το γράφει στο τέλος του αρχείου ask6.txt (ask6f21.py)

  7. Να ανοίξετε το σημειωματάριο των windows και να δημιουργήσετε ένα αρχείο με το όνομα ask7.txt το οποίο να έχει 10 γραμμές κειμένου. Στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο ask8.txt το οποίο να έχει τις γραμμές κειμένου με την αντίστροφη σειρά.( Η πρώτη τελευταία , η δεύτερη προτελευταία κλπ)

Υπόδειξη: Δημιουργήστε μία λίστα L που σε κάθε θέση θα έχει και μία γραμμή από το αρχείο ask7.txt. Στη συνέχεια διατρέξτε τη λίστα ανάποδα και γράψτε το νέο σας αρχείο. (ask7f21.py)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.