ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ

Κάθε εντολή εκτελείται με τη σειρά, η πρώτη, η δεύτερη, η Τρίτη κοκ . Σε κάθε γραμμή βάζω μία εντολή
Διαθέσιμες εντολές : print, input,=
Παράδειγμα – Μεθοδολογία
1.Να γράψετε πρόγραμμα στη γλώσσα Python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο τη βάση και το ύψος ενός τριγώνου και να υπολογίζει και να εμφανίζει το εμβαδόν του(Ε=(b*u)/2).(Να το αποθηκεύσετε με το όνομα: ask1f2)
ΛΥΣΗ:
Διαβάζω πολύ προσεκτικά το πρόβλημα. Πόσα πράγματα πρέπει να παίρνει από το πληκτρολόγιο;
… να παίρνει από το πληκτρολόγιο τη βάση και το ύψος ενός τριγώνου…
#με την πρώτη εντολή θα πάρουμε έναν πραγματικό αριθμό από το πληκτρολόγιο που αντιστοιχεί στην βάση και θα τον βάλουμε στο b
b = float ( input(“Δώσε την Βάση του τριγώνου ”))
#με την δεύτερη εντολή θα πάρουμε έναν πραγματικό αριθμό από το πληκτρολόγιο που αντιστοιχεί στο ύψος και θα τον βάλουμε στο u
u = float ( input(“Δώσε το ύψος του τριγώνου ”))
#Από εδώ και κάτω μέσα στο b θα είναι η βάση και μέσα στο u θα είναι το ύψος
#Είμαι έτοιμος να βρώ το εμβαδόν και να το βάλω στην μεταβλητή Ε
… να υπολογίζει το εμβαδόν …
E=(b*u)/2
… να εμφανίζει το εμβαδόν …
print “Το εμβαδόν του τριγώνου είναι ”,E

Ασκήσεις:
2. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο το βάρος δύο δεμάτων (b1 και b2) και να υπολογίζει και να εμφανίζει το Μέσο όρο τους (MO=(b1+b2)/2). (Να αποθηκευθεί σαν ask2f2) .
3. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο τον μισθό ενός υπαλλήλου και τα επιδόματά του και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον τελικό μισθό του. (Να αποθηκευθεί σαν ask3f2)
4. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο το βάρος τριών δεμάτων και να υπολογίζει και να εμφανίζει το συνολικό βάρος. (Να αποθηκευθεί σαν ask4f2)
5. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο το βαθμό για το πρώτο και τον βαθμό για το δεύτερο τετράμηνο ενός μαθητή σε ένα μάθημα και να υπολογίζει και να εμφανίζει το μέσο όρο τετραμήνων. (Να αποθηκευθεί σαν ask5f2)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.