ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ (μερικές ..) ΛΥΣΕΙΣ
 

ΦΙΤΙΛΙ
ΛΥΣΗ : Ανάβουμε το φιτίλι α και από τις δύο μεριές, και το φιτίλι β μόνο από τη μία μεριά συγχρόνως. Τι θα συμβεί το φιτίλι α θα καεί σε μισή ώρα και το φιτίλι β σε μία. Ωραία στη μισή ώρα που το φιτίλι α σβήνει ανάβω την δεύτερη μεριά του φιτιλιού β.
Το φιτίλι β έχει φτάσει στη μέση γιατί έχει περάσει μισή ώρα αν τώρα καίγεται από τις δυο μεριές θα κάνει το υπόλοιπο για να καεί 15 λεπτά. Μισή ώρα που έκανε για να φτάσει στη μέση το β και ένα τέταρτο για να καεί και από τις δύο μεριές εντελώς 45 λεπτά !!!
 
 

Μπανιέρα
Απάντηση: Η στάθμη του νερού δεν θα μεταβληθεί. Ο πάγος εκτοπίζει ποσότητα νερού όσο το βάρος του (αρχή του Αρχιμήδη). Λιώνοντας ο πάγος το νερό που τον αποτελούσε καταλαμβάνει το χώρο του νερού που εκτόπιζε ακριβώς, γιατί το βάρος του λιωμένου νερού=το βάρος του πάγου=το βάρος του νερού που εκτοπίζει=το βάρος του νερού που λείπει.Το ίδιο πρόβλημα αναφέρεται και σαν ένα τανκερ μέσα σε μια λίμνη που αντλεί νερό από τη λίμνη. Η στάθμη της λίμνης δεν μεταβάλλεται.
 
 

ΤΡΕΙΣ  μύγες
ΛΥΣΗ :
ΠΑΝΤΑ !! ....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ...ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ....ΟΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ.....ΑΡΑ ΤΡΕΙΣ ΜΥΓΕΣ.... ΠΑΝΤΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ  ΕΝΑ  ΕΠΙΠΕΔΟ...!!!  ...τώρα εάν σας μπέρδεψαν...οι ταχύτητες..δεν φταίω εγώ....η ΛΟΓΙΚΗ που χρησιμοποιήσατε...!!!
 
 

Σε ένα δωμάτιο βρίσκονται τρεις άνθρωποι...

Ας υποθέσουμε ότι ο Β έχει ΚΚ (Κ για κόκκινο, Π για πράσινο).
Ο Α δεν μπορεί να έχει ΚΚ επίσης, γιατί ο Γ θα είχε δεί 4 Κ και θα είχε απαντήσει ΠΠ από την πρώτη φορά. Αν έχει ΠΠ τι γίνεται;
Ο Γ πρέπει να σκέφθηκε (με τον Β ΚΚ και τον Α ΠΠ): "Αν έχω ΠΠ θα το είχε βρεί ο Β με την 1η, ενώ αν έχω ΚΚ θα το είχε βρεί ο Α με την 1η. Οπότε για να μην πούν τίποτα έχω ΠΚ" και θα το είχε πει από την 1η φορά. Πράγμα άτοπο οπότε ο Α δεν μπορεί να έχει ούτε ΠΠ με τον Β ΚΚ. Οπότε ο Α θα καταλάβαινε ότι έχει ΠΚ και θα το έλεγε, αλλά δεν είπε τίποτα.. Οπότε καταρρίπτεται η αρχική μας παραδοχή, ότι ο Β έχει ΚΚ.Αντίστοιχα απορρίπτουμε την περίπτωση να έχει ΠΠ, οπότε ο Β έχει ΠΚ και δεν ξέρουμε τίποτα για τους άλλους.Αν πάμε αλλιώς βγαίνει το ίδιο αλλά με την επιπλέον πληροφορία ότι οι Α και Γ έχουν ΠΠ και ΚΚ αλλά χωρίς να μπορούμε να πούμε ποιός από τους δύο έχει ποιό συνδυασμό. Ο Σ πάντως έχει και αυτός ΠΚ.Ενδιαφέρουσα άποψη είναι και αυτή που λέει ότι για να δώσει απάντηση ο Β πρέπει να είναι η λύση τέτοια που να ισχύει ακόμα και αν αλλάξουμε τα Π με Κ και ανάποδα, και αυτή είναι μόνο ΠΚ.
 

13 χρυσές λίρες

Έχουμε 13 χρυσές λίρες και η μία από τις δεκατρείς είναι κάλπικη,δεν ξέρουμε όμως αν είναι ελαφρότερη ή βαρύτερη και ένα ζυγό - παλάντζα,που δεν μετρά γραμμάρια ή τίποτε άλλο, απλά δείχνει την ισορροπία.Με τρεις μόνο ζυγίσεις αναμεταξύ τους να βρούμε ποια είναι η κάλπικη.
ΛΙΡΕΣ
ΠΕΡΝΟΥΜΕ 4 ΚΑΙ 4 ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ( 1 ΖΥΓ ) ΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥΣ .
ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ :
Α : Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ
Β : Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ
Α : ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΟΙ 8 ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΖΥΓΙΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ. ΠΕΡΝΟΥΜΕ 3 ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΚΑΙ 3 ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ( 2 ΖΥΓ )ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΕΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ :
A1 : H ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ
Α2 : Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ
Α1 : ΑΦΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΥΓΙΣΟΥΜΕ ( 3 ΖΥΓ ) ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ , ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ.
Α2 : ΑΦΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΟΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΖΥΓΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ , ΟΠΟΤΕ ΖΥΓΙΖΟΝΤΑΣ ( 3 ΖΥΓ ) ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΙΣ 2 ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΝ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΟΤΕ Η ΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΞΩ , ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦ Η ΒΑΡ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΙΕΣ ΕΝΑ DEPON EXTRA ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
Β : ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ 5 ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΖΥΓΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Χ ΤΕΤΡΑΔΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ Ψ ΤΕΤΡΑΔΑ .
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 5 ΚΑΛΕΣ ΛΙΡΕΣ ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΑΖΟΥΜΕ 2 ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Χ ΤΕΤΡΑΔΑ ΚΑΙ 3 ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Ψ ΤΕΤΡΑΔΑ ( ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ Χ ΚΑΙ Ψ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ ) ( 2 ΖΥΓ ) .
ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ :
Β1 : Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ
Β2 : Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΣ 5 ΚΑΛΕΣ ΛΙΡΕΣ(Η ΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ)
Β3 : Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ (Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΗ)
Β1 : ΑΦΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΟΤΕ Η ΚΑΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ( 2 ΑΠΟ ΤΗ Χ ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΚΑΙ 1 ΑΠΟ ΤΗΝ Ψ ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ).
ΤΟΤΕ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΣ 2 ΛΙΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Χ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ (3 ΖΥΓ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ :
Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ( ΟΠΟΤΕ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ Η 1 ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ Ψ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ) , Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΟΠΟΤΕ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΖΥΓΙΣΑΜΕ ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ Χ (ΒΑΡΙΕΣ ΛΙΡΕΣ).
Β2 : ΑΦΟΥ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΣ 3 ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ψ ΤΕΤΡΑΔΑ .ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΣ 2 ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ . ΑΝ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΟΤΕ Η ΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ,ΑΝ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ.
Β3 : ΑΦΟΥ Η ΚΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ Χ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΖΥΓΙΣΑΜΕ .ΤΙΣ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ( 3 ΖΥΓ ) ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ.

** **
Μοναστήρι ( γεμάτο μοναχούς )

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ( Α - Β ) ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΙΑ ΒΟΥΛΑ ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΟΤΕ Ο Α ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ Ο Β ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΒΟΥΛΑ ( ΤΟΥ Α) ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο Β ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΣΤΗΣ 7 ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ 7 ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ.
 

Γρίφος ... απο τον Eistein
 
 

MICROSOFT

...Είναι ένας γρίφος που τον είχε βάλει η MICROSOFT σε μερικούς υποψηφίους υπαλληλουςΓια να περάσεις το τεστ έπρεπε να τον λύσεις σε 5 λεπτα. Είναι 4 ατομα(A,B,C,D)που έχουν αργήσει σε ενα πάρτι και πρέπει να περάσουν σε 17 λεπτα μια γέφυρα. Είναι σκοτεινά και έχουν ενα φακό. Η γέφυρα χωράει μέχρι δυο άτομα την φορα. Κάθε ζευγαριη άτομο που περνάει την γέφυρα πρέπει να έχει τον φακό μαζί και η ωρα που θα κάνουν για να περάσουν την γέφυρα θα είναι η ωρα που χρειάζεται ο πιο αργός. Ο A περνάει την γέφυρα σε 1 min. O B περναει την γεφυρα σε 2 min. O C περναει την γεφυρα σε 5 min. O D περναει την γεφυρα σε 10 min. πχ. Αν παει ο Α και ο D θα διασχισουν την γεφυρα σε 10min και ενας απο αυτους θα πρεπει να γυρισει πισω τον φακο για να περασουν και οι αλλοι. Οταν θα βρεθουν ολοι απεναντι απο την γεφυρα σε χρονο ισο η μικροτερο απο 17min ο γριφος θα εχει λυθει.
BΡΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...
To 1o zeugari 8a einai o A me ton B kai 8a perasoun
apenanti se 2 lepta girizei pisw ton fako o A se 3΄
kai ton dinei ston C kai D ftanoun apenanti se
13΄pernei 3ana to fako o B kai fernei pisw ton A se 4΄
diladi sinolika 17lepta  !!!!! ΚΑΛΟ Ε ??
 
 
 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ : Προσπαθήστε να συνδέσετε το Α με το Α, το Β με το Β και το C με το C με γραμμές. Οι γραμμές μπορεί να έχουν οποιαδήποτε μορφή , όμως απαγορεύεται να τέμνονται μεταξύ τους ή με τις γραμμές των τετραγώνων. Φυσικά, οι γραμμές δεν επιτρέπεται να βγούν έξω από το πλαίσιο. Το 20% των επιστημόνων στους οποίους δώθηκε αυτό το τεστ , υποστήριξαν ότι είναι αδύνατο να λυθεί!!!! Εμείς λέμε ότι μπορέι να λυθεί... Τί λέτε, θα το προσπαθήσετε ;;;;


 
 
 

ΖΟΥΛΟΥ

Λύση για το "Ζουλού":
Ο Dr. Zivago θα πει: "Εσείς θα με σουβλίσετε!". Αν τον σουβλίσουν σημαίνει πως η πρόταση είναι σωστή, δηλαδή θα έπρεπε να τον κάψουν. Αρα δεν μπορούν να τον σουβλίσουν. Αν όμως τον κάψουν σημαίνει πως η πρόταση είναι αληθινή δηλαδή θα πρέπει να τον σουβλίσουν. Αρα δεν μπορούν ούτε να τον κάψουν!!! Μεταξύ μας δεν νομίζω πως θα κρατήσουν τον λόγο τους ;-)
 
 

ΛΑΔΙ
Εχουμε ένα τενεκέ γεμάτο ΛΑΔΙ 10 Κιλά . Εχουμε επίσης άλλους δύο τενεκέδες άδειους που χωράνε ...ο ένας 3 κιλά ..και ο άλλος 7 κιλά... Κάντε ότι θέλετε ...μοιράστε όμως το ΛΑΔΙ στα ΔΥΟ (5 κιλά...και 5 κιλά...) .Για το πρόβλημα με τους ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.1) Βάζουμε από τον 10 λίτρο στον 3 λίτρο2) Βάζουμε τον 3 λίτρο στον 7 λίτρο3) Βάζουμε από τον 10 λίτρο στον 3 λίτρο4) βάζουμε τον 3 λίτρο στον 7 λίτρο5) Βάζουμε από τον 10 λίτρο στον 3 λίτρο6) Βάζουμε τον 3 λίτρο στον 7 λίτρο και έχουμε 2 λίτρα στον 3 λίτρο γιατί  ο  7 λιτρος γέμισε7) βάζουμε τον 7 λιτρο στον 10 λιτρο8) βάζουμε τα 2 λίτρα στον 7 λιτρο9) βάζουμε από τον 10 λιτρο στον 3 λιτρο9) βάζουμε τα 3 λίτρα στον 7 λιτρο και έχουμε 5 λίτρα !!!
 

ΦΥΛΑΚΗ
Λύση για το "Φυλακή":
Οι πιθανές ηλικίες των παιδιών είναι οι εξής:
36 1 1 = 38
18 2 1 = 21
12 3 1 = 16
9 2 2 = 13
9 4 1 = 14
6 3 2 = 11
6 6 1 = 13
4 9 1 = 14
4 3 3 = 10
Οι κρατούμενοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν συμπέρασμα με τα στοιχεία που τους δόθηκαν άρα σημαίνει πως πάνω από δύο συνδυασμοί έχουν το ίδιο άθροισμα. Δηλαδή είναι ή ο 9 2 2 ή ο 6 6 1. Όμως ο Υπουργός έχει ένα παιδί μεγαλύτερο από τα άλλα όπως λέει, άρα ο σωστός συνδυασμός είναι ο 9 2 2.

ΣΠΙΡΤΑ .. = .... ?

EXOYME TA KATΩΘΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ... - ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΟΤΙ  ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ

   Χ Χ Ι   Ι   Ι
------------------------ =  I I
     V   I  I
ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ !! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ .... ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ !!

     Χ Χ Ι   Ι
------------------------ =  Π  !!!(το γνωστό 3,1415927...)
     V   I  I
 
 

OI EYΘΕΙΕΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ...


 
 

ΣΠΙΡΤΑ Νο 2 = .... ?

EXOYME TA KATΩΘΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ... - ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΟΤΙ  ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ

   V  Ι   Ι  = I    ..... !!!
 

3 ΣΠΙΡΤΑ  4 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ

5’’Η λάμπα’’ (**)

Απάντηση :Θα πατήσουμε πρώτα τον πρώτο διακόπτη και θα τον αφήσουμε πατημένο για λίγα λεπτά. Ύστερα θα τον επαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση (τον πρώτο διακόπτη) και θα πατήσουμε τον δεύτερο διακόπτη. Τότε θα ανοίξουμε την πόρτα και θα πράξουμε ως εξής: Αν η λάμπα καίει πάει να πει ότι ο σωστός διακόπτης είναι ο δεύτερος που είναι και πατημένος, αν δεν καίει θα πιάσουμε την λάμπα και αν είναι ζεστή πάει να πει ότι ο σωστός διακόπτης είναι ο πρώτος ενώ αν δεν καίει πάει να πει ότι ο σωστός διακόπτης είναι τρίτος )

’Περίπλοκη απογραφή’’ (*****)

(Απάντηση : Οι πιθανοί συνδυασμοί των ηλικιών των τριών κορών είναι οι εξής:
Κόρη 1 Κόρη 2 Κόρη 3 άθρισμα
1             2          18          21
2            2           9           13
1           1           36           38
1           3           12          16
1           6            6            13
1           4            9           14
2          3             6           11
Αφού ο απογραφέας βγαίνοντας να δει τον αριθμό του σπιτιού δεν μπόρεσε να απαντήσει αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός ήταν το 13.(αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος αριθμός θα μπορούσε να απαντήσει αμέσως αφού θα υπήρχε μία φορά στην τρίτη στήλη του πίνακα κάτι που δεν συμβαίνει με το 13)Έτσι όταν η νοικοκυρά του είπε πως η μεγάλη της κόρη είναι κρυωμένη κατάλαβε ότι ο σωστός συνδυασμός ήταν ο 2 2 9 πολύ απλά επειδή ο άλλος συνδυασμός έχει δυο κόρες ως τις πιο μεγάλες ενώ θα έπρεπε να ήταν μία. )

Πανέρια με φρούτα’’ (****)

(Απάντηση:Βγάζουμε ένα φρούτο από το πανέρι με την επιγραφή "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ". Αν είναι πορτοκάλι τότε αυτό το πανέρι έχει μέσα τα πορτοκάλια. Επειδή το πανέρι με την επιγραφή "ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ" δεν μπορεί να έχει μέσα μανταρίνια, έχει πορτοκάλια και μανταρίνια. Αυτό που μένει, με την επιγραφή "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ", έχει μέσα τα μανταρίνια. Αντίστοιχα πράττουμε εάν το φρούτο που βγάλουμε είναι μανταρίνι.)

Η ζυγαριά’’
(Απάντηση:
Από το 1ο Αντικείμενο παίρνουμε 1
Από το 2ο Αντικείμενο παίρνουμε 10
Από το 3ο Αντικείμενο παίρνουμε 100
24’’Το βράσιμο του αβγού’’
(Απάντηση:Υπάρχουν αρκετές λύσεις, αλλά η παρακάτω είναι η συντομότερη. Απαιτεί ακριβώς εννέα λεπτά. Γυρνάμε τις δύο κλεψύδρες ταυτόχρονα και ρίχνουμε το αβγό στο νερό. Μόλις η κλεψύδρα των τεσσάρων λεπτών αδειάσει, την ξαναγυρνάμε αμέσως και έχουμε μετρήσει τέσσερα λεπτά. Στο μεταξύ η άλλη κλεψύδρα έχει υπόλοιπο τριών λεπτών. Μόλις αδειάσει η επτάλεπτη, την ξαναγυρνάμε και έχουμε μετρήσει συνολικά επτά λεπτά. Στο μεταξύ η τετράλεπτη έχει υπόλοιπο ενός λεπτού. Μόλις αδειάσει έχουμε μετρήσει οκτώ λεπτά. Γυρνάμε αμέσως πάλι την κλεψύδρα των επτά λεπτών που στο μεταξύ έχει τρέξει για ένα λεπτό και μόλις αδειάσει έχουμε μετρήσει ακριβώς εννέα λεπτά.)

2’’Το μπουκάλι’’ (*****)

(Απάντηση:Θα γεμίσουμε το μπουκάλι περίπου μέχρι τη μέση και θα το γυρίσουμε ανάποδα. Πρέπει και όταν είναι ανάποδα και όταν είναι όρθιο η στάθμη του νερού να είναι στο ίδιο σημείο.)
8’’Παράξενος δεκαψήφιος’’ (*****
(Απάντηση:Ο αριθμός είναι ο 6210001000)
 
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ