Αρχική σελίδα Νέα Πρόγραμμα "Αειφόρο Αιγαίο"
Πρόγραμμα "Αειφόρο Αιγαίο" PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο) θα ήθελε να προσκαλέσει τα σχολεία του Αιγαίου να λάβουν μέρος στις Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζει σε όλα τα νησιά, από το Μάρτιο 2005, με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο.

 

Τα νησιά που έχουν ήδη συμμετάσχει με επιτυχία είναι: η Σέριφος, η Σίφνος, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Νάξος, η Κάρπαθος, η Κάσος , η Ρόδος,η Χάλκη, η Θάσος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Πάτμος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, η Άνδρος, η Κύθνος, η Σύρος, η Σαντορίνη, η Σκύρος, η Κέα, η Μήλος και η Κίμωλος.

 

Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι τα εξής:

 

α. ενημερωτικές παρουσιάσεις με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη για κάθε νησί ξεχωριστά,

 

β. Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Τι μου αρέσει στο νησί μου και θα ήθελα να διατηρηθεί, τι θα ήθελα να αλλάξει»,

 

γ. ομαδική εργασία με θέμα τη δημιουργία ενός «Οδηγού για την αειφόρο ανάπτυξη στο νησί μου» για κάθε νησί ξεχωριστά,

 

δ. ομαδική εργασία με θέμα «Το νησί μου, ένα καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο».

 

Η διαδικασία για την υλοποίηση των προγραμμάτων αναφέρεται στο συνημμένο υλικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ( Ευαγγελία Αγαπίου τηλ 6949935881, Γεωργία Κίκου τηλ. 210 3225245 εσωτ 116) και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Επιπλέον, πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, τις δράσεις και τις εκστρατείες του Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ καθώς και για ζητήματα Αειφορίας στο Αιγαίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.egaio.gr.