Ιστορία Γ΄ τάξη
Παλαιολιθική εποχή : Όταν ο άνθρωπος έγινε κυνηγός
Ηλιάδης Ηλίας http://iliadisili.blogspot.com
9ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας Τάξη:Γ1

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

  
Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Κάποτε η της γης άρχισε να πέφτει. και σκέπασαν το μεγαλύτερο μέρος της. Το κρύο ήταν τσουχτερό! Πολλά δεν άντεξαν το κρύο και πέθαναν.
Οι άνθρωποι όμως κατάφεραν να ζήσουν με τη του τους. Μετακινήθηκαν στα πιο μέρη της γης, κατοίκησαν σε και ανακάλυψαν τρόπους για ν' ανάβουν , χτυπώντας μεταξύ τους πέτρες που έβγαζαν . Γύρω από τη φωτιά, που μαζεύονταν, άρχισαν να λένε τις πρώτες και σιγά σιγά έμαθαν να .
Με το πέρασμα του χρόνου έφτιαξαν κι άλλα εργαλεία, όπως το πρώτο πέτρινο με ξύλινη λαβή, , από πέτρα ή κόκαλα ζώων και έγιναν . Από τα ζώα που κυνηγούσαν έπαιρναν για να και για να . Έφτιαχναν και , για να ψαρεύουν στα ποτάμια και στη θάλασσα. Πολλοί στους τοίχους της σπηλιάς τους τα ζώα που ήθελαν να κυνηγήσουν.
Η εποχή που οι άνθρωποι ήταν και λέγεται . Εργαλεία και κόκαλα ανθρώπων αυτής της εποχής έχουν βρει οι αρχαιολόγοι και στην Ελλάδα, όπως στο σπήλαιο των της .