Ιστορία Γ΄ τάξη
Παλαιολιθική εποχή : Όταν ο άνθρωπος ήταν τροφοσυλλέκτης
Ηλιάδης Ηλίας http://iliadisili.blogspot.com
9ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας Τάξη:Γ1

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

  
Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος απάντησης".
Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "Βοήθεια" για να πάρεις ένα γράμμα αν δυσκολεύεσαι να βρεις την απάντηση. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[;]" για να πάρεις άλλη βοήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις χάνεις βαθμούς.
Πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια, η γη ήταν σκεπασμένη ολόκληρη με . Ήταν μια απέραντη . Σιγά σιγά η στεριά με τα βουνά, τους λόφους, τις πεδιάδες άρχισε να προβάλλει μέσα από το νερό.
Με το πέρασμα των χρόνων η στεριά σκεπάστηκε από πυκνά . Μέσα σ' αυτά ζούσαν αμέτρητα . Πολλά απ’ αυτά ήταν τεράστια, όπως οι . Αργότερα οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν κι άλλα μικρότερα ζώα εμφανίστηκαν.Μέσα στο περιβάλλον αυτό η ζωή των πρωτόγονων ανθρώπων ήταν πολύ . Για να βρούνε τροφή τριγυρνούσαν εδώ κι εκεί μαζεύοντας και από τα δέντρα και ψάχνοντας στο χώμα για και . Επειδή ζούσαν συλλέγοντας την τροφή τους, όπως την εύρισκαν στη φύση, τους ονόμασαν .Τα πρώτα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι ήταν οι . Μ’ αυτές έσκαβαν το χώμα για να βρίσκουν , και τα άγρια θηρία που ορμούσαν εναντίον τους. Σιγά σιγά έμαθαν να χτυπούν τις πέτρες μεταξύ τους, να τις σπάνε και να τους δίνουν το που ήθελαν.