42  49   2    8

 7    3  46  45

48  43   9    1

4     6  44  47

Τα λουλούδια του Senasherib.

 

Έβαλε στο νούτου κάποιος Abdalla es Samar, κηπουρός στην Uqad,  να κάνει να βλαστήσουν κάτω από τον ουρανό της Χεγκάζης μερικά λουλούδια θαυμάσια που είχε θαυμάσει ο Shahib Kazim ο θαλασσοπόρος στο βασίλειο του Senasherib.

 

Παρακάλεσε τον Shahib αυτόν να του περιγράψει με ακρίβεια τα σχήματα κ τους χρωματισμούς των λουλουδιών εκείνων, κ άρχισε την εργασία.

 

Πέρασαν δύο χρόνια.

 

Κατέβηκε ο Abdalla ένα πρωί στην αγορά κ ανακοίνωσε πως μπορούσε όποιος ήθελε να πάει στον κήποτου να δεί λουλούδια θαυμάσια, μοναδικά στην ομορφιά κ το άρωμα. Τρέξαν περίεργοι πολλοί. Πήγε κ ο Shahib. Ομολόγησε αυτός πως ήταν τα λουλούδια, αλήθεια, όμοια με εκείνα που θαύμασε στους κήπους του Senasherib. Μα δέν παρατήρησε ο Abdalla πως όταν του έλεγε ο φίλοςτου τα λόγια αυτά χαμήλωνε τα μάτια κ έδειχνε το ύφοςτου πως τα έλεγε για να μην τον κακοκαρδίσει.

 

Πήρε ο κηπουρός έτσι απατημένος χαρά μεγάλη, κ αποφάσισε να πάει μοναχόςτου στη χώρα τη μυστηριώδη για να παραβάλει τα λουλούδιατης με τα δικάτου.

 

Βρήκανε τρία κορίτσια όμορφα ένα πρωί στη Μοσούλ μέσα σε έναν ανθώνα πλουμιστό, έναν ξένο νεκρό που είχε βυθίσει μόνοςτου ένα μαχαίρι δίκοπο στην καρδιάτου.

 

 

(Αγνώστου Άραβα ποιητή του 9ου αιώνα μ.Χ.)

κλίκ για επιστροφή
στην αρχική σελίδα

κλίκ στο για επιστροφή στην αρχική σελίδα.